GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER

Search:

Type: Posts; User: Applegeek

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Replies
    8
    Views
    1,238

    More on Blackbear I just did the standard...

    More on Blackbear

    I just did the standard version for around $260 if you keep the core. MPG is around 1~2mpg better (that wasn't what I asked for...you tell him what you want specifically), but...
  2. Replies
    8
    Views
    1,238

    I would consider this: Forget about the...

    I would consider this: Forget about the programmer...talk to Justin over at Blackbear Performance, and he'll get you setup with a new custom computer module. In my case that was much, much better...
  3. Replies
    20
    Views
    4,767

    Well, thanks to this forum for collecting these...

    Well, thanks to this forum for collecting these problems. This is the kind of forum that will help keep our rigs running for a long time....


    Glad it helped you!!!
  4. Replies
    6
    Views
    1,888

    Also, previous owners _never_ own up the whole...

    Also, previous owners _never_ own up the whole truth when selling a vehicle. Maybe you have a new pump, maybe not. I always go through a vehicle myself and replace things a little ahead of schedule...
  5. Replies
    6
    Views
    1,888

    This sounds like a fuel pump cutout switch...

    This sounds like a fuel pump cutout switch problem.

    Could it be the injectors are firing but just no fuel in the rail?

    Maybe when the oil pressure comes back up it is letting the fuel pump run....
  6. This sounds like it could be the age-old GM...

    This sounds like it could be the age-old GM starter problem...This usually occurs when you turn the key to Start OR if the starter relay is shot (in the relay box in the engine copartment) this can...
  7. Black Bear Performance on my '97, L31 / K2500 Sub

    I just wanted to pass along my experiences with a custom-tuned ECM from Black Bear Performance:

    http://www.blackbearperformance.com/

    Justin Gadberry is the proprietor ans hes a really nice guy....
  8. Replies
    20
    Views
    4,767

    Confirmed...It was the MAF sensor...

    Got my shiny new Delphi MAF sensor from RockAuto today and swapped it in. That was the problem. She's running smooth as silk again, no DTC's, perfect. Fuel trims very close to zero now. Idle is...
  9. Replies
    20
    Views
    4,767

    Head's Up! Weird chain of events reconstructed...

    I think I have it figured out now:

    The MAF is reading very low. There is no DTC set because a MAF sensor "Low Performance" code is set while vehicle is running.

    In my case, while at 650 rpm...
  10. Replies
    20
    Views
    4,767

    Shheeesh! Now it runs, just not in Closed Loop!

    I guess I'm inching closer...Man I have never seenm a problem be so stubborn!!

    OK: I got a real AC Delco distributor cap and rotor set installed. That improved the situation a whole bunch. Never...
  11. Replies
    20
    Views
    4,767

    Got it started!! Now it won't idle....?????

    Yeup...That haze on the cap is the culprit, and that's why the engine could backfire with the cap off and not even on the rotor. With the haze on their I measured only 200k~400kOhms between...
  12. Replies
    20
    Views
    4,767

    Ahh...maybe this is a clue...

    Pulled the distributor cap off. Checked the distributor for any wobble - it seems tight. The rotor is tight on its shaft, and except for a little gear play it seems OK.

    NOW: I hit the starter...
  13. Replies
    20
    Views
    4,767

    Hmmm...another scan tool also shows no error codes...

    A second scan tool confirms no error codes. According to the computer, everything is hunky-dory. If all I had to do was drive around with the starter motor cranking the engine, everything would be...
  14. Replies
    20
    Views
    4,767

    Dnag: No go...OK, what is bare minimum for engine run?

    What is the bare minimum for engine "run"...I replaced the crank sensor but "No Go" (I have a backup spare now).

    Battery is charged. Engine cranks fine but will not catch. Every once in a while...
  15. Replies
    20
    Views
    4,767

    OK, local NAPA store actually has one in stock......

    OK, local NAPA store actually has one in stock... I'll post results later today.
  16. Replies
    20
    Views
    4,767

    AAACK! - '97 Burb, 5.7L suddenly "No Start"

    OK guys, I could use some ideas here.

    My '97 Suburban, 5.7L, auto, K2500 has gone "No Start" on me. It was running 100% perfectly fine, no indication of any trouble, no DTC's, no nothing.

    I...
  17. Yes, the trouble code with O2's and TPS went...

    Yes, the trouble code with O2's and TPS went away, so those seem fine.

    Yes, fuel pressure is right about 53~56 psi all the time.
  18. 1997 k2500 Burb 5.7l - Very rough when cold

    Got a '97 K2500 'Burb that's started running very rough / missing when cold. It does smooth out and runperfectly fine after about 15 minutes. This is something fairly recent over the last couple...
  19. Thanks very much...Those are some numbers that...

    Thanks very much...Those are some numbers that would justify spending some money - especially on the exhaust system.
  20. That's good info, Thanks!! Right now with...

    That's good info, Thanks!!

    Right now with stock everything its about 14~15 MPG on the freeway, its good to know what it can be pushed to.
  21. Has anyone here use the Bear Performance custom...

    Has anyone here use the Bear Performance custom tune on this engine - and if so, how did it work out? That might be the way to go, since he sends you the stuff to do the data collection.
  22. '97, 5.7L, K2500 Subrban - What's best for MPG?

    The new (to me) '97 K2500 stock 'Burb is working out really well, and I've decided to put some money into some upgrades for primarily better MPG. This rig will be used mostly as a people hauler and...
  23. Replies
    3
    Views
    2,205

    Yes, make sure the clutch is engaging - ie. the...

    Yes, make sure the clutch is engaging - ie. the center part of the pulley on the AC compressor is turning when the AC switch is on. Also make sure the coils on the front of the radiator or free of...
  24. Replies
    2
    Views
    1,051

    Got it. The switch assembly had fallen partially...

    Got it. The switch assembly had fallen partially off the front bezel, and the adjuster joystick couldn't move far enough forward. Push everything back into the el cheapo plastic bezel until it...
  25. Replies
    2
    Views
    1,051

    97 Burb power seat stuck...Now what?

    Newbie to the forum, Hi everyone!!

    We have a new (to us) '97 2500 SLT 'Burb - and everything works perfectly, except for the power driver's seat: Its stuck all the way to the rear. If I push...
Results 1 to 25 of 25