GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 3 of 3

Hybrid View

  1. #1
    Jr. Apprentice Arbitert343GS's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lawrenceville, Ga
    Posts
    19

    Default Engine not starting

    I have a 1999 Chevy C1500 with a 5.7 and I recently swapped frames(the only thing done to the engine was it being pulled, I did no other work on it), well I hook everything back up(used wiring diagrams to double check) and now its giving off an intermittent spark from the coil. And will not start at all. Any ideas?
    Last edited by Arbitert343GS; 04-29-2013 at 11:34 PM.
    Brandon - Georgia
    1999 Chevy C1500
    1978 Pontiac Trans Am

  2. #2

    Default

    Either a bad coil, bad positive connection, or bad ground.
    Double check your connections, I suspect the coils good but you either have a loose ground or you might have internally damaged a wire during assembly.

  3. #3
    Jr. Apprentice Arbitert343GS's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lawrenceville, Ga
    Posts
    19

    Default

    Thank you for the help! It ended up being condensation in my distributor. I got it running earlier after I let it dry out.
    Brandon - Georgia
    1999 Chevy C1500
    1978 Pontiac Trans Am

Similar Threads

  1. Strange noise after starting the engine
    By rwmoorh in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 5
    Last Post: 07-08-2010, 12:05 PM
  2. 96 K1500 hard starting when engine cold
    By kcstrom in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 3
    Last Post: 08-25-2009, 08:54 PM
  3. Security system/engine not starting
    By Trask215 in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 10
    Last Post: 05-25-2009, 09:08 PM
  4. Engine dies after starting
    By Trask215 in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 5
    Last Post: 12-07-2008, 11:41 AM
  5. Truck Floods When Starting Warm Engine
    By ImpetuousNinja in forum Performance & Fuel
    Replies: 4
    Last Post: 05-30-2008, 10:59 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •