GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Default 04 Tahoe slow at low speeds

    hey guys ive been having some trouble with my 04 tahoe the last 3 weeks or so.. i got a problem with when i give it throttle light or heavy it gets to about 3-5MPH then it stutters to about (what feels like second gear) 20-25... the gas pump is only a year old and my lines were cleaned then too i did have a problem with that (a valve or something clogged)

    thanks for the time guys

  2. #2

    Default

    Type of mileage on vehicle? Spark plugs worn, failing ignition lead? only at low speed or across the board?

    Fuel Mileage increase? Oh when you had the pump done, I am assuming they did the fuel filter as well.

  3. #3

    Default

    Welcome to GMTC!

    2009 Chevrolet Silverado 1500 LT Z71 Crew Cab "All-Star Edition"

    Line-X'd Bed
    Line-X'd Custom Brush Guard(Heavy Duty)
    5.3L Flex Fuel
    Factory Black Running Boards
    BF Goodrich All-Terrain KO's(265/65R18)
    2" Rough Country Leveling Kit
    EGR In-Channel Vent Visors
    Exterior PLUS Package
    Interior PLUS Package
    K&N Drop-In Air Filter
    Bowtie Mud Flaps
    Cat-Back Dual Exhaust
    Black Bowties
    DeeZee Toolbox(Debadged)
    Diablo Sport Predator(AFM Disabled)
    ProFlaps
    Towing Mirrors
    Next Planned Mods
    Bigger Tires
    Aftermarket Rims

  4. #4

    Default

    Stop by an Auto Zone or other parts store that offers a free diagnostic check, have them retrieve any stored codes and make a note of them.
    That should give a good starting point to troubleshoot your problems.
    Right now the problem could be fuel, ignition, a sensor, or ???.

  5. #5

    Default

    mileage is 115xxx Spark plugs worn and failing ignition lead havent checked yet.. only at low speeds it runs good and fast above 30mph.. and note its not all the time just maybe 30% when i hit the gas from a stand still its sluggish then after 20-25 im good no problems at all... fuel mileage is the same (i use acar app thing) and not sure on the filter... it was a gm dealer that did the work and my lines were clogged to hell and back so im sure they did change it ..l i got my own code reader and the only code im getting is a engine knock censer thats been on for about 3 years now

  6. #6

    Default

    I would replace the plugs if they are known old, older than 40K miles on them. Clean the MAF and Throttle body. They do get gummed up with crude and get dirty. Air filter? Clean it or replace it.

  7. #7

    Default

    This problem came on suddenly? You said last three weeks, which sound like fuel system would be the first place to look. Everything else like new plugs needs to be done anyhow.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •