GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Default Early 2000 tahoe gauge problem

    Since i bought my early 2000 tahoe the fuel gauge will twitch , also notice whining noise through stereo while its doing it, not and all the time thing . But enough to be a pain.

    Done a little research and i am told it is a chronic problem on the early tahoes, but unable to find any bulletins on the subject.

    Was told the harness that plugs into the fuel tank rubs on the frame and causes the problem.

    Any body heard of this ? Or can point me in the right direction ?

    Thanks mike b.

  2. #2
    Legend

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    East of Branson, Missouri
    Posts
    2,788
    Blog Entries
    14

    Default

    Mike-

    I've the same problem and yes, it is a chronic problem. I've notfulll-on tackled the problem yet but it seems as though it could be a few things.

    I've already done the replacing of the fuel pump assembly. I think it comes down to needing a new cluster. I haven't done it yet, but it pretty much looks like that will have to be the end result.

    If you look around this site you'll see that problem having been brought up a number of times.

    If you fix it, please, please let us know!
    Steven



    "The Sarge"
    1999 Chevy Suburban LT- K2500
    7.4 454 Vortec, 4WD
    305/70/16 on Eagle Alloy




  3. #3

    Default

    I have the twitchy gauge problem, it's kind of annoying but it could be worse. A friend of mine started having electrical issues in his chevy, turns out there was a bare wire shorting out inside his gas tank. So basically he was driving a bomb.
    Dan
    1999 GMC Sierra 2500 350 vortec
    1967 Jeep M725 ambulance 230 tornado
    1990 Cherokee Limited- 3 inch lift on 33's
    ...and every one of em has issues

    If you have any questions or problems don't hesitate to send me or any other GMTC moderators a PM

  4. #4

    Default

    I received a letter a while back on the "gauge problems" and a Class action suite against GM and it was to cover the cost of the gauges failing prematurely. Mine is still going strong, but it might be something you should look at. I diidn't keep the leter but it might be a place to start looking. Good luck!


    2010 Z/71 Colorado C/C
    Black 4X4 w/5.3L V8
    ===============
    2007 Winnebago Adventurer
    w/8.1L Chevy & Allison 6spd.
    Canyon Lake, Texas

  5. #5

    Default

    did you replace the harness that plugs in to the sending unit ?
    also do you have the noise through your radio ?

    thanks mike b.

Similar Threads

  1. Gauge cluster problem help!!
    By pdizzle2002 in forum GM Electrical Tech
    Replies: 3
    Last: 05-07-2011, 11:12 PM
  2. First NEW Silverado (but early engine problem)?
    By temmert in forum Member Introductions
    Replies: 12
    Last: 01-02-2010, 02:15 PM
  3. 05 Silverado Gauge problem
    By reddedsilvy05 in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 2
    Last: 04-08-2009, 01:19 AM
  4. 2000 Tahoe Z71... brake problem???
    By taholimited in forum Lifted & Offroad Suspension
    Replies: 3
    Last: 01-04-2009, 06:37 AM
  5. Spedo problem in early Avalanches?
    By ChevyFan in forum Chevy Avalanche Forum (Escalade EXT)
    Replies: 3
    Last: 06-01-2007, 09:29 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •