GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 5 of 5

Thread: New to Site

  1. #1

    Default New to Site

    Hi all, surfing the web for help and came across this site. Got an 04 burb. Heres my problem, when you leave the key on aux for even like five min, the car will not start, goes completely dead and needs a jump start, which is hard to due by the way. I guessing its not the battery, even though im gonna have it looked at, if i turn the car off completely, it'll start right up. but if its off and the tvs are on for like a minute, its dead. any ideas before i take it to the e shop. The other morning it it didnt start either, im guessing cause it was to cold? Any ideas or suggestion greatly appreciated, thanks again

  2. #2
    Moderator
    Davandy's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Haasdonk Belgium
    Posts
    1,550

    Default

    The battery is shot no doubt

    Welcome to the site
    Peter Smet
    Haasdonk, Belgium

  3. #3
    Moderator
    dwill3015's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Yacolt, Washington
    Posts
    4,338
    Blog Entries
    2

    Default

    Welcome to the site! Sure sounds like a battery issue. When it gets colder, you will notice more battery problems as well indicating you need to buy a new battery or take your truck to an aouto parts store that will do a free charging system check.
    Darcy
    Washington State
    2006 Silverado 2500HD LT3 4X4 CC SB Duramax LBZ
    Tuff Country 6" lift, 35" Toyo M/T's on 20" Ultra Peacemaker wheels, Quadzilla Stealth2 programmer, Diamond Eye 5" cat-back exhaust, factory Special order color Yellow.

  4. #4
    Jr. Apprentice ftwken's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Fort Worth, Texas
    Posts
    24

    Cool

    Have your cca ( cold cranking amps ) check on the battery. If that is too low it will be hard to start. Leaving the tv, dvd on will drain it some and prob. enough to were you have to jump to start your burban.. Let us know if you get the battery check. Also make sure your battery cables are tight and cleaned.

  5. #5

    Default

    Well, went to advanced have had them do a battery check, sure enough it was the battery! Upgraded battery to higher amp. So i guess all is well now. Thanks for the advice!

Similar Threads

  1. New to the site-from NY
    By 2000liftdsuburban in forum Member Introductions
    Replies: 14
    Last Post: 04-18-2009, 10:06 AM
  2. New to the site
    By iceman68 in forum Member Introductions
    Replies: 13
    Last Post: 03-19-2009, 12:50 PM
  3. new to the site!
    By mild83 in forum Member Introductions
    Replies: 8
    Last Post: 03-12-2009, 03:15 PM
  4. new to the site
    By scrapeincali in forum Member Introductions
    Replies: 12
    Last Post: 03-10-2009, 12:38 AM
  5. new to site
    By Grizzly Guy in forum Member Introductions
    Replies: 18
    Last Post: 03-03-2009, 05:20 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •