GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Default '99 Silverado hesitates on acceleration

    My '99 Silverado 1500 hesitates upon light acceleration. It idles fine, and runs fine under heavy acceleration. Sometimes it will not start right away, but most of the time it starts fine. I replaced the fuel filter, and then the fuel pump. No change. I thought it might be clogged injectors, so when I went to buy injector cleaner at NAPA, the dude said there was a problem with cracking intake manifolds. The plugs have less than 25,000 miles on them. Anyone have an idea?


  2. #2
    Moderator
    dwill3015's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Yacolt, Washington
    Posts
    4,338
    Blog Entries
    2

    Default

    What motor do you have? I am betting if you change out your intake to an aftermarket one such as a K&N that it will give you better low-end response and no more hesitation. We did this to my Wife's 2001 Suburban w/5.3 and it made a world of difference!
    Darcy
    Washington State
    2006 Silverado 2500HD LT3 4X4 CC SB Duramax LBZ
    Tuff Country 6" lift, 35" Toyo M/T's on 20" Ultra Peacemaker wheels, Quadzilla Stealth2 programmer, Diamond Eye 5" cat-back exhaust, factory Special order color Yellow.

  3. #3

    Default

    Sorry. It's the 5.3. I've already thrown hundreds of $ at this problem, with no results. I just want the thing to run right. I'd like to know if it's a vacuum leak, clogged injector, etc. Yacolt, Huh? I live in Kelso.

  4. #4
    Legend

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Red Wing, Minnesota, United States
    Posts
    3,356

    Default

    Have you checked the ignition components? Plugs, wires and full distributer. A hairline crack in the wires or distributer rotor can cause all kinds of problems including what you are describing
    99 K1500 Suburban LT "THE BEAST"
    Hypertech III, K&N, true dual
    285/75/16
    ___________________________
    Jason

  5. #5
    Moderator
    dwill3015's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Yacolt, Washington
    Posts
    4,338
    Blog Entries
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Kerchak View Post
    Sorry. It's the 5.3. I've already thrown hundreds of $ at this problem, with no results. I just want the thing to run right. I'd like to know if it's a vacuum leak, clogged injector, etc. Yacolt, Huh? I live in Kelso.
    Very cool! How is the flooding up your way?
    Darcy
    Washington State
    2006 Silverado 2500HD LT3 4X4 CC SB Duramax LBZ
    Tuff Country 6" lift, 35" Toyo M/T's on 20" Ultra Peacemaker wheels, Quadzilla Stealth2 programmer, Diamond Eye 5" cat-back exhaust, factory Special order color Yellow.

Similar Threads

  1. Bad acceleration
    By 97Tahoe in forum Chevy Tahoe Forum (GMC Yukon, Cadillac Escalade)
    Replies: 7
    Last Post: 07-22-2010, 09:53 PM
  2. tranny hesitates while running a/c
    By trekkie28001 in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 1
    Last Post: 06-13-2010, 01:38 PM
  3. Lag in Acceleration
    By 1998SilveradoGuy92 in forum GM Powertrain
    Replies: 11
    Last Post: 03-02-2010, 02:02 PM
  4. 1980 Silverado Stumbles on acceleration
    By kbishop in forum Performance & Fuel
    Replies: 8
    Last Post: 04-27-2009, 09:33 AM
  5. Lag in low end acceleration
    By bigwill20021 in forum GM Powertrain
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2008, 12:03 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •