GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1

    Default need help with jimmy

    i have a 92 gmc jimmy with a 4.3 vortec thet was in it when i bought it and now it seems like it jumps time when the engine gets warm runs fine when i first start it though and then it pops and sputters real bad it wont hardly run. anyone know what that is? any help is appreciated.

  2. #2
    Legend

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Red Wing, Minnesota, United States
    Posts
    3,356

    Default

    Is the check engine light on at all, this could be numerous things.
    99 K1500 Suburban LT "THE BEAST"
    Hypertech III, K&N, true dual
    285/75/16
    ___________________________
    Jason

  3. #3

    Default

    no lights on at all. it ran good and did this twice before but it sa i little while and ran fine again after that but now it does it all the time. im lost

  4. #4
    Legend

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Red Wing, Minnesota, United States
    Posts
    3,356

    Default

    If it sat for a while I would start with the plugs wires and distributer, check them thorughly if not replace them. Put some seafoam in the tank, you could have some water or moisture in there, the seafoam will get it out plus clean the lines and injectors, you can run it through the brake booster hose into the upper intake and really clean that out as well
    99 K1500 Suburban LT "THE BEAST"
    Hypertech III, K&N, true dual
    285/75/16
    ___________________________
    Jason

  5. #5

    Default

    i will try that and let you know what happens. thank you very much.

  6. #6

    Default

    Welcome to the site Wilbur.

    I had a 92 S-10 Blazer with the 4.3 and it did some similar stuff, except it would die and not restart for a while as well. It turned out to be a bad ignition module. When it would get hot, it would start messing up.
    Gary

    99 K 1500 Suburban
    78 Silverado Big 10 w/factory 454
    00 S-10 Blazer
    1976 Trans Am
    1980 Honda CB900 Custom

  7. #7

    Default

    im gonna try and give it atune up this weekend and ill let you knlw how it does. thank you for the advise!

  8. #8
    Master Mechanic
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Brandon, FLA
    Posts
    747
    Blog Entries
    1

    Default

    Is it the Vortec with the Plenum? If so, take the top of it off and check to see if one side or the other of the under side of the plenum is cleaner, if so you need to replace the NUT KIT, this kit replaces the connections from/to the fuel tank and feeds fuel to the spider injectors. What happens, is it dumps more fuel to one side that the other and cause the truck to run like CRAP....As you stated it may not even run. Also, when inside replace the pressure regulator, as they get swollen and become erratic, not a big cost for the FPR but the NUT KIT will set you back about 125.00, dealer item only.......You will nned the Plenum gasket also........Whole job maybe about 200.00 with all the parts. When you finish, this truck will purrr like a kitten and produce more power again.....

    Jeff
    JMoney02

  9. #9
    Master Mechanic
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Brandon, FLA
    Posts
    747
    Blog Entries
    1

    Default

    Oops, sorry I had a 1993 GMC Jimmy 4.3L MPI roller motor that I had to do it to. I also did a whole lot of other mods, so anything else let me know......

    Jeff
    JMoney02

  10. #10
    Legend tlperry68's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    1,504

    Default

    Jmoney02 is on top of things. I would agree that it sounds like a fuel delivery problem.
    Trevor - Huntington Beach, CA
    2007 GMC 2500 4X4

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. jimmy
    By zachary23 in forum Chevy Blazer Forum (GMC Jimmy)
    Replies: 8
    Last Post: 09-03-2010, 09:13 PM
  2. 4.3l v6 1991 jimmy
    By chaosninja in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 0
    Last Post: 07-14-2010, 12:53 AM
  3. 99 jimmy
    By letisports in forum Member Introductions
    Replies: 9
    Last Post: 06-22-2009, 09:11 PM
  4. 98 Jimmy, how many 02 sensors?
    By otis24 in forum Performance & Fuel
    Replies: 1
    Last Post: 04-18-2009, 09:22 PM
  5. 98 Jimmy 4x4 switch
    By otis24 in forum GM Powertrain
    Replies: 4
    Last Post: 02-28-2009, 06:43 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •