GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... Last Post byLast Post by
Results 51 to 60 of 88
  1. #51

    Default P0446 Hummer H3 2006

    Hi, I live in England and own a 2006 Hummer H3. I have the P0446 code, and changed the Vent solenoid for a new one (It is the same ACdelco part number) I just needed to remove a small electrical extension as the female electrical socket was not the same. I cleared the code and a day later the code P0446 was back. The car has only done 30000KM. I think I will have to blow out the pipework, check the electrical supply and make sure the new unit works. The problem is that there is only one Hummer dealer in the UK, and they are miles away, and that is why I have to do it myself. I have spent days searching the internet, and this site is much more informative than any others I have found. Has anyone got any other suggestions that I need to try whilst I am working on the vehicle. This is my first post, so hoping for some good information.

    regards from across the pond!

  2. #52

    Default

    I have a 2003 Denali and it's been throwing alot of codes lately. Today's code is the P0446. Would this cause the engine to run rough? The previous code was for running too lean bank 1. I cleaned the air cleaner and MAFS and the code went away on its own. A few days later..this one shows up. But this seems like a easy fix. Thanks for the info.

  3. #53

    Default

    Great info kinglt1 and wayned.
    One question on the new 2 pc kit.
    The hose from the left side of the old filter, not used with the new 2 pc kit,
    where does that hose come from, or go to ?

    TBark

  4. #54

    Default

    Sorry, it's on the right side and hose must go to the gas tank top ?
    So to understand, Clogged lines or filter, or valve stuck close would be code PO446,
    and if stuck open would be code PO449 ?
    I guess either way the new 2 pc kit would be needed.

    TBark

  5. #55
    Legend


    Enkeiavalanche's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Piermont,NY, back in Northern NJ now, But may be in IL soon....
    Posts
    5,360

    Default

    Very good info.. Still gotta fix mine,,, It's getting cold here and my remote start will not work till this is fixed..
    08 Z71 Avalanche Mods to date: K&N CAI,Hellwig Swaybars and End Links, Corsa Sport Exhaust, Superchips Programer,IPCW LOF & 3rd brake light and tails, AMI Gas door,Show Hooks and Door locks, Enkei Wheels, with Pirelli tires, StreetScene Bowties, Grant Steering wheel,Muth signal mirrors,SSBC Big Brake kit,Huskyliner Mug gards,Floor mats and Hood shield, McGard Lug nuts and locks, Bedrug, Cervini's Ram Air hood,35watt HID Fog lights, Sylvania bulbs all around ZXE's Highs and Lows, WhiteNight Back up lights,Sirius and HD Radio, SnugTop sitting on deck now Got a Softopper on now,Tempress Boat Hatches.... New Bilstein shocks are on... New Mods coming soon..... X

  6. #56

    Default

    My engine light is on and my command start still works.

    TBark

  7. #57

    Default

    Is command start the same as remote start.
    Mine would not work with the en. light on.
    07 nnbs pu 5.3

  8. #58
    Legend


    Enkeiavalanche's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Piermont,NY, back in Northern NJ now, But may be in IL soon....
    Posts
    5,360

    Default

    Factory remote starts will not work with a Emission problem.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Enkeiavalanche View Post
    Factory remote starts will not work with a Emission problem.
    Ok switched to my Winter rubber and stock rims tonight So I got under the truck and took some pics and look at a few things..Click image for larger version. 

Name:	evap1.jpg 
Views:	2079 
Size:	54.7 KB 
ID:	46348
    Click image for larger version. 

Name:	evap1.jpg 
Views:	2079 
Size:	54.7 KB 
ID:	46348Click image for larger version. 

Name:	evap3.jpg 
Views:	2082 
Size:	56.4 KB 
ID:	46349This is above the rear and next to the tank Click image for larger version. 

Name:	evap2.jpg 
Views:	2066 
Size:	44.6 KB 
ID:	46350
    This is in front of the extra tire I took it apart tonight and still have 0449 code...

  9. #59

    Default

    My command start is not factory, Compustar or something like that.
    Works just fine with engine light on.
    Anyways, just got confirmed shipping on the new emissions valve kit off EBay, $84 all in.
    Will use wayned's video to help install.
    Thanks for the help people, great info on this site.

    TBark

  10. #60

    Default

    Hey guys, newbie here lol...i have the dreaded p0446 code and i wanna try blowing it out before spending money...i think i found the vent valve but it looks different than all the pictures i seen, i have a 2001 sierra reg cab long box...

    Here is a pic
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails image.jpg  

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... Last Post byLast Post by

Similar Threads

  1. P0446 EVAP Code (check engine light)
    By ippielb in forum GM Powertrain
    Replies: 14
    Last: 09-30-2011, 02:56 PM
  2. error code P0446
    By snarl2004 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 3
    Last: 05-03-2010, 08:05 PM
  3. alarm code p0446
    By grubbs11 in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 0
    Last: 03-29-2010, 12:55 PM
  4. Evap Emissions?
    By BigJosh in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 0
    Last: 09-27-2009, 02:53 PM
  5. '06 Colorado with a P0446 CEL code
    By Boxman7481 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 0
    Last: 07-22-2009, 07:15 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •