GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1

    Angry a list of problems

    ok so i took my stock exhaust off, put on shorty headers with true duals to x pipe to twin mufflers, the headers i bought came with a threaded hole right at the collectors so i extended the wires on the o2 sensor to this hole, heres my problems, truck ran fine last night after exhaust job, but today going down road engine light comes on, so i pull over and pop hood, my water hose going to the top of the engine is sucking shut then back open then back shut like its out of water so i added some water, got back on road engine light came back on, my temp guage stays at 180 but only goes up to 190 which is nothing, also my coolant water is dark looking like its full of rust, is my coolant system clogged somewhere? when im doing 60 with cruise control truck has a slight, very slight like loss of power then back to normal about every 5 minutes, whats up??????? did i mix my wires up for the o2 sensor when i extended it and my 02 sensor is not working right or is my coolant system dirty or just both at the same time?????? help please is it ok that i put my o2 sensor here???

  2. #2
    Sr. Apprentice kaiah723's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bridgeport, CT
    Posts
    63

    Default

    first thing u need to flush ur coolant system and make sure that the water pump isn't leaking out of the seap hole. to me it sounds like ur waterpump could be shot or clogged. u should flush ur coolant system every 100,000
    2009 cobalt ss, imperial blu metallic, lsd, dejon powerhouse intake, Dejon bpv spring upgrade, Trifecta tune, clutchmasters aluminum flywheel, clutchmasters stage 1 clutch, 20% tints,

    2008 avalanche ltz, imperial blue metalic, k&n cold air intake, Gibson cat back duel exhaust

  3. #3

    Default

    ok yeah thats what im thinking, its a hair shy of 200,000 so i guess its time, but is my o2 sensor ok where its at? in the headers right at the collectors?? there shorty headers?!

  4. #4
    Sr. Apprentice kaiah723's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bridgeport, CT
    Posts
    63

    Default

    i wouldn't worry about the 02 sensor yet, i dont think thats ur problem. u need to see what code ur truck is throwing. what year and model truck is ur vehicle? coolant not flowing threw the engine can cause the surges in power that ur feeling. are u going to fix this urself or take it to a shop? if u go to a shop keep me posted, if ur going to do it urself and need help let me know.

  5. #5
    Legend cascott325's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lawrenceburg, Kentucky
    Posts
    1,709

    Default

    check your oil for coolant in it. you could have a cracked head. a guy at work had the same problem
    2000 silverado with a 5.3l v8, shorty headers, upgraded plugs, 10 mil wires, magnaflow high flow cats, flowmaster 80 series muffler(2 in 2 out) w/ 18 inch stainless silverline tips. i have a k&n CIA. its a 4x4 z71 offroad package. Ls model.
    extended cab 160k miles, truxedo low profile bed cover, diablo sport predator tuner.
    reman tranny @ 130k miles
    Chris

  6. #6
    Sr. Apprentice kaiah723's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bridgeport, CT
    Posts
    63

    Default

    Quote Originally Posted by cascott325 View Post
    check your oil for coolant in it. you could have a cracked head. a guy at work had the same problem
    good call i didn't even think of that.

  7. #7

    Default

    i dont know if i want to do it myself or not, the engine light isnt flashing it just stays lit, i drove it 20 miles today like this so i doubt its a cracked block but i will check, i think my water pump is just going bad, i hope anyways, its a 94 chevy 2500 with 350tbi, i stopped at a shop today he said $110 for labor and about 80 for the pump, should i try it or just let them do it, ive kinda had a bad streak with this thing, i put on my throttle body spacer today and broke off one of the 3 screws in the top of the intake then twisted a fuel line then broke off a vacume line, so ill just eat the labor fee and let them do it lol
    Last edited by rackchaser71; 03-26-2009 at 09:02 PM.

  8. #8
    Legend cascott325's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lawrenceburg, Kentucky
    Posts
    1,709

    Default

    he drove his too. it still ran, but it had random bursts of power followed by random losses of power.

  9. #9
    Legend bry2500's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Gloucester, MA
    Posts
    2,201
    Blog Entries
    4

    Default

    If you are gonna have a shop do the pump have them do a quick once over everything. Especially at 200,000 miles. If you have been slacking on maintenance then there maybe a few things that need attention.
    BRYAN

    "IF YOU DON'T TREAT IT LIKE A TRUCK IT'S JUST A REALLY BIG CAR"

    02' Avalanche 2500 Onyx Black
    8.1L Vortec
    43,000 miles

  10. #10
    Master Mechanic Dr_Zero's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sunny Florida
    Posts
    706

    Default

    Quote Originally Posted by rackchaser71 View Post
    i dont know if i want to do it myself or not, the engine light isnt flashing it just stays lit, i drove it 20 miles today like this so i doubt its a cracked block but i will check, i think my water pump is just going bad, i hope anyways, its a 94 chevy 2500 with 350tbi, i stopped at a shop today he said $110 for labor and about 80 for the pump, should i try it or just let them do it, ive kinda had a bad streak with this thing, i put on my throttle body spacer today and broke off one of the 3 screws in the top of the intake then twisted a fuel line then broke off a vacume line, so ill just eat the labor fee and let them do it lol
    Where about in Fl are ya?

    80 for the pump is way high!

    Check Rock Auto out they have a Ac Delco for less than $30

    http://www.rockauto.com/catalog/raframecatalog.php

    ACDELCO Part # 252719 More Info {#88926233}
    PUMP KIT,WAT EXTENDED CAB; 4 WHEEL DRIVE
    PUMP KIT,WAT REGULAR CAB; 4 WHEEL DRIVE

    Part Image
    $27.79 $0.00 $27.79
    Add to Cart

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. TYMBOM mod list
    By TYMBOM in forum Performance & Fuel
    Replies: 6
    Last Post: 02-15-2010, 12:17 PM
  2. New Aftermarket Wish List..
    By Darknesss23 in forum Chevy Truck Accessories
    Replies: 7
    Last Post: 09-21-2009, 10:57 PM
  3. Chevy Silverado Heater problems blower problems
    By bidutch in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last Post: 12-13-2007, 05:59 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •