GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 1 of 2 12 Last Post byLast Post by
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Default battery wont provide power to vehicle, HELP!!!!

    i bought an 87 chevy, at first the injectors were cutting out after 3 seconds. hooked up to charger to get power, engine was turning over then cutting out again after 3 seconds. then lost all power to entire truck. no headlights, no nothing at all. any suggestions on what this could be?

  2. #2

    Default

    Are you sure that the alternator is working properly?
    Scott

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

    '94 Chevy Suburban K1500
    3" exhaust w/ aero turbine non-baffled muffler
    CFM Technologies TB spacer
    CB w/ 44" whip antenna


  3. #3

    Default

    If you've load tested the battery to make sure it's good check your battery cables. You could have a loose connection at either end or even a bad cable.

    2009 Crew Cab Colorado
    Lowered 3" front and back
    Xenon body kit (sides only) with stock bumpers
    Snug Fit smooth side cap
    Custom paint
    Custom powder coated Boss 20" rims
    Toyo tires

  4. #4
    Legend

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Red Wing, Minnesota, United States
    Posts
    3,378

    Default

    Take your alternator in and have it tested, that would be my first guess. Also start checking all of your connections for the ignition, and your distributer and wires.
    99 K1500 Suburban LT "THE BEAST"
    Hypertech III, K&N, true dual
    285/75/16
    ___________________________
    Jason

  5. #5
    Legend unplugged's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    High Deserts of SoCal
    Posts
    2,554

    Default

    Quote Originally Posted by jerogers85 View Post
    i bought an 87 chevy, at first the injectors were cutting out after 3 seconds. hooked up to charger to get power, engine was turning over then cutting out again after 3 seconds. then lost all power to entire truck. no headlights, no nothing at all. any suggestions on what this could be?
    Start at the battery and work towards the truck. Side terminal batteries are known to have connection issues.

    If the battery load tests fine, then check the condition of both the positive and negative cables.

    Fusible links can cut major power the vehicle too.

    Your truck should start and run on a fully charged battery (for awhile) even if the alternator isn't working. However the battery is just for starting the truck.

    The alternator's job is to supply the electrical needs of your truck while its running and to recharge the battery.

    If you are still having trouble report back with what you find.
    There is no way to happiness....happiness is the way.:yipi:
    http://kx6ijq.blu.livefilestore.com/y1pcOFVNH4ix1hjyGUVyXK5LRfef7qSeWzlZDorpQhIEfkZ2ZA  _vXMYypuKMJFw671uF2ZPhjez_j-atRmcjM2zQKpQi1JSsB75/burb1.JPG
    High Desert SoCal
    93 K1500 burb (personal) 350 AT 3" Lift 250K+
    02 Honda Civic LX
    Looking for a 1990's Miata for an engine swap

  6. #6
    Jr. Mechanic bcoffman's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Shippensburg, Pa
    Posts
    111

    Default

    I had a car that the battery got a short in it and shut everything down in the dark going about 50 mph (Scary). Put in new battery and everything was fine.


    B. :glasses:


    1989 V1500 Suburban
    2001 Olds Silouette
    1999 chevy malibu
    1990 F**d E150 van
    2007 30ft gulfstream travel trailer

  7. #7

    Default

    i got under it and the heat sheild had chopped up the cable from the battery to the starter, replaced the cable and got a new starter and fuller charged the battery. got power briefly then everything went back to having no power again. i will try the alternator, thank you all for your suggestions

  8. #8

    Default

    hey boss man had a 85 that did that check ur starter and see if its tight. mine lost headlights thru there.

  9. #9
    Moderator

    dwill3015's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Yacolt, Washington
    Posts
    4,338
    Blog Entries
    2

    Default

    Check your ground strap as well (braided cable from engine to firewall).
    Darcy
    Washington State
    2006 Silverado 2500HD LT3 4X4 CC SB Duramax LBZ
    Tuff Country 6" lift, 35" Toyo M/T's on 20" Ultra Peacemaker wheels, Quadzilla Stealth2 programmer, Diamond Eye 5" cat-back exhaust, factory Special order color Yellow.

  10. #10

    Default

    it is tight and also shimmed in, is there anything else i should look for witht he starter?

Page 1 of 2 12 Last Post byLast Post by

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last: 01-08-2010, 10:00 PM
  2. Envoy wont start. battery good, no click or anything
    By spirentc in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 6
    Last: 08-03-2009, 11:39 AM
  3. battery power drain on older CHEVs
    By theburban in forum Audio, Video & Gadget Tech
    Replies: 0
    Last: 02-03-2009, 10:59 PM
  4. Power locks wont unlock
    By choo in forum Audio, Video & Gadget Tech
    Replies: 2
    Last: 04-11-2008, 05:37 AM
  5. How to provide more accessory electrical power?
    By rfdillon in forum Chevy Suburban Forum (GMC Yukon XL)
    Replies: 5
    Last: 12-06-2007, 10:57 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •