GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 5 of 5

Thread: 4WD Problems

  1. #1
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    29

    Default 4WD Problems

    Hi -

    I have a 2005 Tahoe Z71 with just over 80k miles. This morning, when I fired it up, the 4WD selector indicated that the system was in neutral, and wouldn't allow me to select anything, 2H, 4H, 4L, Auto, it didn't matter. Each selection caused the button's light to blink for a few seconds, and then the neutral light re-lit.

    At the same time, the check engine light came on.

    This afternoon, when I left the office, the 4WD selector worked perfectly normal. I could select, and engage, any setting. Still had the CEL though.

    About a month ago I got a "Service 4WD" message and the system though it was in 4L, even though it clearly wasn't. Again, about a day later, everything went back to normal, and I was able to select and engage any setting.

    Any advice on the place to start to diagnose and solve this problem?

    Thanks!
    2005 Tahoe Z71

  2. #2
    Master Mechanic tattooed4life's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Stevensville MI
    Posts
    886

    Default

    I would check to see if you have any codes stored and then go from there.
    1997 Chevy K3500
    4x4 X-Cab Dually
    454 Dual Exhaust

  3. #3
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by tattooed4life View Post
    I would check to see if you have any codes stored and then go from there.
    OBDII codes, TCM codes, ?? I'm not sure which modules on the truck have retrievable codes at this point...
    2005 Tahoe Z71

  4. #4
    Master Mechanic tattooed4life's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Stevensville MI
    Posts
    886

    Default

    obdII codes is where I would start, especially if the 4x4 service light had been on.
    1997 Chevy K3500
    4x4 X-Cab Dually
    454 Dual Exhaust

  5. #5
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by tattooed4life View Post
    obdII codes is where I would start, especially if the 4x4 service light had been on.
    I have a P0447 - EVAP DTC code, nothing transmission/4wd related.

    4WD system has still been fine other than the one drive...
    2005 Tahoe Z71

Similar Threads

  1. S10 ZR2 4x4 problems
    By footballmn in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last Post: 01-21-2010, 08:35 AM
  2. 4wd problems
    By NewfZ71 in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last Post: 01-11-2010, 10:35 AM
  3. 4wd problems.
    By 95Chevyk1500 in forum GM Powertrain
    Replies: 2
    Last Post: 12-10-2009, 01:05 PM
  4. Chevy Silverado Heater problems blower problems
    By bidutch in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last Post: 12-13-2007, 05:59 PM
  5. Got a few problems
    By 95chevyguy in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 4
    Last Post: 04-16-2007, 12:03 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •