GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Default Windshield Washer Pump not working (not the pump)

    I have a 99 Suburban that is having an issue, basically the washer pump will not pump at all, no noise, nothing.

    So after testing the pump (running voltage to the pump from the plug on the inner fender), it works, but not when using the wiper switch. I checked voltage at the same plug on the inner fender, and its like 1.5v, so I am thinking that it must be the switch itself (part of the wiper and cruise control combo switch on the column).

    But, at over $200 for this switch, I am hoping to try and do some additional testing to make sure first.

    I know there have been a lot of issues with the washer motors on these trucks, but I wanted to see if there were any known issues with the cruise/wiper switch stalk?

    Any help is greatly appreciated.

  2. #2

    Default

    i have a 97 that had the same prob, had to replace the wirper motor...

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by vdubn View Post
    I have a 99 Suburban that is having an issue, basically the washer pump will not pump at all, no noise, nothing.
    You might have a bad pump or there is a problem with the wiring itself or maybe the switch itself. Just look for surplus parts if you want to save money. $200 for the switch is already painful.

  4. #4
    Jr. Apprentice WEEBOB's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    BADLANDS, SOUTH DAKOTA,
    Posts
    13

    Default

    my 99 suburban did that same thing i chased it to the wiper module on the wiper motor, all things work well now,,, cost $ 35? car quest, easy fix, the wiper delay started to act funny ,that's how i found out, it also works the washer pump, just my input,,,,,
    IF YOU THINK HEALTH CARE IS EXPENSIVE NOW WAIT TIL IT'S FREE!!
    IN GOD WE TRUST,,,PERIOD!!!!!

  5. #5
    Legend
    murdog94's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cloquet, Minnesota, United States
    Posts
    8,198
    Blog Entries
    12

    Default

    The wiper motor circut board is a very common issue with these trucks, so id take a look there as well.
    Mike

    Currently

    1997 Chevy S-10 Blazer 4X4 with 330K miles and counting (Hunting rig).

    2009 Saturn Aura XE (wifes car)

    2011 F-150 Crew 4X4

    "Hold it to the floor till you see God.... Then Brake!!!!"

Similar Threads

  1. 99 silverado,fuel pump not working
    By dugy40 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 0
    Last Post: 01-28-2010, 09:26 PM
  2. Windshield Washer Fluid Pump
    By meash20 in forum Chevy Suburban Forum (GMC Yukon XL)
    Replies: 8
    Last Post: 10-08-2009, 09:34 PM
  3. Windshield washer pump
    By truck3 in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 6
    Last Post: 03-12-2009, 05:13 PM
  4. Windshield washer pump
    By truck3 in forum Chevy C/K Truck Forum
    Replies: 1
    Last Post: 01-19-2008, 12:18 AM
  5. troubleshooting windshield washer pump
    By heftylefty58 in forum Chevy Tahoe Forum (GMC Yukon, Cadillac Escalade)
    Replies: 13
    Last Post: 12-06-2007, 01:09 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •