GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 1 of 2 12 Last Post byLast Post by
Results 1 to 10 of 13

Thread: Hid problems =(

  1. #1
    Sr. Apprentice Snyder729's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Southern Oregon
    Posts
    59

    Question Hid problems =(

    Okay so i bought an hid kit, installed it at first 1 light wouldnt turn on. So i tracked it down to being bad wiring in the relay. So i rewired it all to new connectors ect. I got my lights working drove to the gas station about 8 miles away turned my truck off and came back out, from then on the passenger side light WONT turn on. I switched the bulbs from side to side and the same problem exists, driver side on passenger side off. When i goto turn them on the one that wont turn on flickers for like .5 seconds and turns off. Both ballasts have power going to them cause theri indicator lights turn on. Any idea's?? =(
    ------------------------------------------------
    1996 Chevy silverado z71
    *6 inch Rancho Lift|36-12.50-15 Super Swampers*
    *Bullet Rebuilt Motor|Aero Turbine Exhaust*
    *De-Molded & De-Badged|6000k Hid's*
    *Underdrive pulleys|Sierra grill swap =D*

  2. #2
    Sr. Apprentice Snyder729's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Southern Oregon
    Posts
    59

    Default

    No one?? =/

  3. #3
    Jr. Mechanic
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Near the beach!
    Posts
    129

    Default

    I would make sure that all of your connections are cleaned off first, and if that doesn't work, I would ask the person you bought them from to see if they have any good troubleshooting tips

    2003 Silverado 1500
    Superchip Programmer
    20" Black Powdercoated Silverado SS Rims
    35 watt 5000k Low Beams
    55 watt 6000k High Beams
    Functional Ram Air intake with K&N filter
    Custom Side Exit Exhaust
    3% Window Tint
    Custom Painted Grill
    Halo Projector Fog Lights
    Outdoor Soundsystem
    2 12" Kenwood Carbon Fiber Cone Subs
    Custom Black Headliner

    :fighting0072:
    [/COLOR][/LEFT]

  4. #4
    Master Mechanic TritonBoulder47's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tunkhannock, PA (North East)
    Posts
    809

    Default

    You have to give the ballast time to cool down before you fire it again... Let it sit for a while and try it again... If that doesn't work, you might have gotten a bad ballast... It happens from time top time...

    Tim a.k.a. Da' Boulder

    2003 Chevrolet Avalanche Z71 - Custom Emergency Response POV

    Firefighter, Fire Policeman, Ambulance Driver, Rescue Tech, Emergency Lighting Installer

    Tint, 20's, Bull Bar, Intake, Exhaust, Billet Grill, Stereo, Custom Console, Emergency Equipment, and the list goes on...

  5. #5
    Sr. Apprentice Snyder729's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Southern Oregon
    Posts
    59

    Default

    Yeah i have a bad ballast im sending it back and getting a new one under warranty.

  6. #6
    Master Mechanic TritonBoulder47's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tunkhannock, PA (North East)
    Posts
    809

    Default

    Quote Originally Posted by Snyder729 View Post
    Yeah i have a bad ballast im sending it back and getting a new one under warranty.
    Good deal...

  7. #7

    Default

    Where did you get them from? I had the same problem with a kit from vvme
    2008 Silverado 1500 Ext Cab 4wd LT1 Package with 20" wheel upgrade,K&N CAI, Magnaflow Catback Dual Side Exit, Tuff Country 2" Leveling Kit, Blackbear Tune, 6k HIDS Low and High Beams, 3K HID fog lights, LED tailight bar

  8. #8
    Sr. Apprentice Snyder729's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Southern Oregon
    Posts
    59

    Default

    I dont remember were i got them from actualy =/ i believe it was xenonhidworld.com or something like that.

  9. #9
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Saskatchawan Canada
    Posts
    14

    Default Ballast

    Yes, its a faulty Ballast. I have 2 dead ones here to confirm it. My HIDs did the same thing and it turned out to be the ballast.
    One would ignite the bulb but after about 10 mins the it would start to flash, like a camera flash bulb.
    I bet the oncoming traffic loved me for that. I tryed to fix it and gave up for fear of frying something important. The replacment ballast I got worked well for about 6-8 weeks, then it acted up too. It would just have enough to fire the bulb but not enough to keep it lit. So now I have 2 dead ballasts, 2 good bulbs and 1 good ballast. Shopping for another replacement ballast though.
    These lights are extreme, 6000k color and the reflected light from large road signs can actualy make you squint. The lines painted on the roads REALY glow too.
    P.S. These lights were in the correct projector type houseing to get the maximum benifit. I was impressed with the power.
    One thing that did concern me...SNOW. When it snows I bet the lights would be a problem, the snow flakes would realy light up and glow. Its bad enough with regular Halogen lights let alone these monsters.
    Have not had the chance to try them in snowy weather yet so I could be a worrywart for nothing.
    Good Luck I hope you get them both to fire
    2005 Slverado Z-71 4x4 5.3 xcab w 3.42 G80

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Stouffer View Post
    Where did you get them from? I had the same problem with a kit from vvme
    what really? i got my kit from them and i have had no issues

    2007 Chevy Silverado 1500 Crew Cab
    22" Boss 313 Series
    8,000K HID Lights
    Flowmaster Exhaust
    Drop Kit
    Tinted Windows
    Blacked Out Third Brake Light

    Mond's To DO:
    Darker Tint Rear Windows
    Paint Bowtie White
    Or
    Get a Chrome Bowtie

    OLD TRUCK RIP
    2004 Chevy Silverado 1500 Ext
    Exhaust w/Chrome Tip
    2 In. Rear Shackle Drop
    Window Tint
    HID Light Kit-8000K
    22" Boss 313 Series
    Painted Front Grille & Bowtie

Page 1 of 2 12 Last Post byLast Post by

Similar Threads

  1. S10 ZR2 4x4 problems
    By footballmn in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last: 01-21-2010, 08:35 AM
  2. 4wd problems
    By NewfZ71 in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last: 01-11-2010, 10:35 AM
  3. 4wd problems.
    By 95Chevyk1500 in forum GM Powertrain
    Replies: 2
    Last: 12-10-2009, 01:05 PM
  4. Chevy Silverado Heater problems blower problems
    By bidutch in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last: 12-13-2007, 05:59 PM
  5. Got a few problems
    By 95chevyguy in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 4
    Last: 04-16-2007, 12:03 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •