GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Default Anyone know about HID's?

    I got a 2008 Silverado. When I remote start it sometimes the passenger side headlight comes on and turns right off. Sometimes it turns on and its not as bright as the other one and doesnt warm up as quick. Once i put my foot on the brake both headlights work perfectly it just that initial time when I remote start. This only happens when the truck is cold. if I drive around and shut the truck off and remote start it the headlights work fine.

    I was thinking maybe the relay is going since the headlights work most of the time. If it was a ballast or a bulb I figure it wouldnt work most of the time.

    Any ideas?

  2. #2
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Saskatchawan Canada
    Posts
    14

    Default Hid

    This sounds like a faulty ballast...assuming you already have the Xenons running.
    I just went through the same thing as this on my wifes car too. Both lights start up, then one will start to flash like a flash bulb then go out all together. I bought a replacment ballast and it ignites but cannont hold the power long enough to keep a xenon bulb burning.
    Its the initial start up thats critical, once they light there is less power draw and they become much more stable.
    As a test...try swapping the ballast from side to side and see if you get the same results. A good indicator as to how good your ballast is. I hope yours work out for you...I'm sitting o 1/2 set of xenons cuz I dont want to buy another ballast and have it fry too. I'll buy a whole set and use this as a spare.
    I wish you luck
    Merry Christmas
    2005 Slverado Z-71 4x4 5.3 xcab w 3.42 G80

  3. #3

    Default

    my o7 nnbs the headlights do not come on with remote start .On o8 maybe its your daytime running lights trying to come on.

  4. #4
    Legend

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Red Wing, Minnesota, United States
    Posts
    3,378

    Default

    My dads 07 NBS the lights come on when he remote starts it. Do you guys have factory or aftermarket starters?
    99 K1500 Suburban LT "THE BEAST"
    Hypertech III, K&N, true dual
    285/75/16
    ___________________________
    Jason

  5. #5

    Default

    factory...

  6. #6

    Default

    Sounds like a faulty ballast but, not nessicerally faulty. Do you know how floresent light in your house or shop take longer to warm up in the cold? Same thing with HIDs. The ballast is more prone to a slower startup in the cold than in the hot summer days. Simple fix. Shut the headlight off and turn them back on. Or you can try and chase down a new ballast for it. Here is a good site for all of you HID lovers...... www.xenonlink.com
    Mitch
    _____________________
    -96 Chevy s10 2.2 5 speed Reg Cab short box 2wd
    -86 Mazda Rx7 GXL
    -91 Mazda Rx7 GTU
    -97 Nissan Maxima GLE(For Sale)
    -09 Mazda 3i

Similar Threads

  1. HID's
    By 04chevtruck in forum Lighting Discussion
    Replies: 12
    Last: 03-29-2010, 10:56 AM
  2. HID's are messing up
    By dlg804 in forum Lighting Discussion
    Replies: 13
    Last: 03-13-2010, 06:41 PM
  3. HID's
    By x1LSUTigerfan in forum Chevy Truck Accessories
    Replies: 9
    Last: 01-05-2010, 03:30 AM
  4. Just ordered some HID's
    By drumrob in forum Chevy Truck Accessories
    Replies: 22
    Last: 05-05-2009, 10:31 PM
  5. HID's
    By BlueLT1500 in forum Chevy Truck Accessories
    Replies: 7
    Last: 03-10-2008, 07:12 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •