GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 8 of 8

Thread: OBD II Port

  1. #1

    Default OBD II Port

    the truck has thown a CEL and I am trying to get the code so i can fix it. I have tried 2 different readers and both have the same result nothing. This is kind of discerning as i have only had the truck for 3 months. The only thing i have added was Cruise Control, and a Viper 5101 remote start since i have added the truck. I have checked the fuses and all show good with a multimeter, Does anyone have any idea what may cause the port not to work? Any help will be appreciated. Thank you.

  2. #2

    Default

    Quote Originally Posted by beakerss View Post
    the truck has thown a CEL and I am trying to get the code so i can fix it. I have tried 2 different readers and both have the same result nothing. This is kind of discerning as i have only had the truck for 3 months. The only thing i have added was Cruise Control, and a Viper 5101 remote start since i have added the truck. I have checked the fuses and all show good with a multimeter, Does anyone have any idea what may cause the port not to work? Any help will be appreciated. Thank you.
    What kind of a vehicle are we talking about??
    Jim

    2004 SILVERADO 2500HD LS
    Pro Comp Leveling Kit
    285-75-16 Cooper ST All Terrains
    Pro Comp Programmer
    Bilstein Shocks
    Linux Bed Liner
    Tinted Windows



    Other rides:

    1967 Landcruiser <350 Chevy>
    1970 Camaro
    1990 Geo Metro Convertible
    2007 FJ Cruiser

  3. #3

    Default

    Sorry about that 2005 Silverado z71

  4. #4

    Default

    OK, check for battery voltage and a good ground at the DLC.


  5. #5

    Default

    okay after finally having time to look for why it didn't work. Found out the power wire burned up, shorted out causing the wire to melt. replaced the wire, and everything works okay. luckily it didnt burn out the ECM. thank you for the help.

  6. #6

    Default obd2 port not working

    I have a 2000 GMC Sierra 4.3 and i cant figure out why the OBD2 port wont work? Please help i am at a stand still i have to be to work in an hour and have the whole damn thing taken apart
    Last edited by 3fingers; 04-16-2010 at 04:47 PM. Reason: not enough info

  7. #7

    Default

    check your cig. lighter fuse... that fuse also powers the obd port...
    06MonteSS


    2014 Camaro SS - 2SS, RS pkg., short-throw shifter, NPP perf. exhaust, BMR strut-tower brace, Cold Air Inductions cold air intake

  8. #8
    Sr. Apprentice Ronny's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Norway
    Posts
    53
    Blog Entries
    15

    Default

    Hello.
    Putting my question up here as it seemed natural.
    I have a 2003 Suburban 8,1 and just recently figured out that my OBD port doesn`t work as I drove by the workshop to reset my airbag alarm.
    Read the thread here, and is it so that it is the cig lighter fuse that connects my OBD port as well? Haven`t found any other fuse particular for that use, nothing marked OBD.......
    As far as I can see all of my fuses are ok......so any other ideas ? Anything in particular to look for ?


    Ronny
    Norway
    2003 Chevy Suburban 8,1 Vortec LT Autoride
    Previous rides
    1998 Chevy Suburban 5,7 Vortec LT
    1991 GMC Suburban 6,2 Diesel SLE
    1996 Jeep Grand Cherokee 2,5 Diesel (Currently for sale)
    1975 Chevy Camaro 350 cid, tuned
    1986 Chevy Blazer S10 2,8 liter
    1977 Dodge Aspen 318 cid
    1976 Dodge Van B300 Tradesman 318 cid
    And not really worth to mention, a couple of Opels, a Audi

Similar Threads

  1. diagnostic port
    By 1500gmc in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 2
    Last: 07-19-2010, 12:30 PM
  2. Auxiliary port
    By CarpenterGuy in forum Audio, Video & Gadget Tech
    Replies: 6
    Last: 06-13-2010, 03:44 PM
  3. USB Port
    By mus99gt in forum Audio, Video & Gadget Tech
    Replies: 7
    Last: 06-13-2010, 03:39 PM
  4. USB port
    By Elefntkpr in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 2
    Last: 04-11-2010, 12:16 AM
  5. OBD-II port not working
    By hmccall3 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 4
    Last: 03-13-2008, 12:16 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •