GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mid coast maine
    Posts
    22

    Default engine operating with low power

    my 07 silverado with the 5.3l v8 and 60,000 miles gave me the engine operating on low power message and shut off my stabilitrac. it wouldnt go over 2 grand or 35 mph. i had it at the dealer once for this problem and they couldnt find anything and it didnt give any codes. anyones else had or heard of this problem. also anyone know why it did this...

  2. #2
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mid coast maine
    Posts
    22

    Default

    just to make an update it happened again and now its at the dealer....

  3. #3
    Legend unplugged's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    High Deserts of SoCal
    Posts
    2,554

    Default

    Sounds like it is in some sort of "limp" mode. Most readers only pull active codes, but dealerships have more sophisticated equipment that can pull the history. Odd that they claimed they couldn't pull any codes. Hopefully you'll have better luck this time.
    There is no way to happiness....happiness is the way.:yipi:
    http://kx6ijq.blu.livefilestore.com/y1pcOFVNH4ix1hjyGUVyXK5LRfef7qSeWzlZDorpQhIEfkZ2ZA  _vXMYypuKMJFw671uF2ZPhjez_j-atRmcjM2zQKpQi1JSsB75/burb1.JPG
    High Desert SoCal
    93 K1500 burb (personal) 350 AT 3" Lift 250K+
    02 Honda Civic LX
    Looking for a 1990's Miata for an engine swap

  4. #4
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mid coast maine
    Posts
    22

    Default

    just got word from dealer that there was a connection related to the pedal assembly that was corroded could that really cause this to happen

Similar Threads

  1. Reduced engine power help
    By NHRASST1974 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 2
    Last: 05-10-2010, 12:41 PM
  2. 5.3 slow to start when at operating temp.
    By Route66dan in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last: 02-15-2010, 04:28 PM
  3. A/C On - Loss of Engine Power
    By wrodriguez in forum Chevy Trailblazer Forum (GMC Envoy)
    Replies: 6
    Last: 11-20-2007, 02:32 PM
  4. normal operating temp.
    By chevymarine in forum Chevy Trailblazer Forum (GMC Envoy)
    Replies: 4
    Last: 07-18-2006, 11:43 PM
  5. What's the normal operating temp range?
    By 99TahoeNut in forum Chevy Tahoe Forum (GMC Yukon, Cadillac Escalade)
    Replies: 4
    Last: 04-14-2005, 11:51 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •