GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Default 2009 silverado electrical problem

    When I went to start my truck the other day the abs light came on, then while I was driving all of the gauges except for the volt gauge stopped working, even the trans temp, miles, etc read ---. After re starting the truck a few times everything worked fine. Later on that day after I washed it would not start it seemed like the fuel pump was not running then finally after about 5 minutes it started. I pulled 2 codes from it a P0230....Fuel Pump Primary Circuit; the other one was Lost communication with fuel pump control modual. I took it to the dealer and they could not find a problem. So later on I went to start it and it would not start it just keep cranking and then finally started about 10 minutes later. So now it is back at the dealer, I also heard there is a TSB on an electrical problem, any ideas.
    Last edited by 99 Z71; 02-03-2010 at 09:56 PM.

  2. #2

    Default

    Good thing it's under warranty. Could be some high resistance in any number of connectors. Let us know what they find.
    Jim

    2004 SILVERADO 2500HD LS
    Pro Comp Leveling Kit
    285-75-16 Cooper ST All Terrains
    Pro Comp Programmer
    Bilstein Shocks
    Linux Bed Liner
    Tinted Windows



    Other rides:

    1967 Landcruiser <350 Chevy>
    1970 Camaro
    1990 Geo Metro Convertible
    2007 FJ Cruiser

  3. #3

    Default

    Well the guy at the dealer told me all of the sensors and control moduals checked out ok, and they checked every electrical connection on the truck which i doubt due to the number and locations of them. they also said thecheck engine light is stil on

  4. #4

    Default

    Could be as simple as a bad ground wire. Let us know what the result is.

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by RAMwoodworks View Post
    Could be as simple as a bad ground wire. Let us know what the result is.
    The guy at the dealer claims they checked "all" of the ground wires even though he probably doesnít know where they all are.

  6. #6

    Default

    Well it's still under warranty. I hope they gave you a loaner car.
    Jim

    2004 SILVERADO 2500HD LS
    Pro Comp Leveling Kit
    285-75-16 Cooper ST All Terrains
    Pro Comp Programmer
    Bilstein Shocks
    Linux Bed Liner
    Tinted Windows



    Other rides:

    1967 Landcruiser <350 Chevy>
    1970 Camaro
    1990 Geo Metro Convertible
    2007 FJ Cruiser

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by Jimmiee View Post
    Well it's still under warranty. I hope they gave you a loaner car.
    No they didnít even give me a loaner car. yesterday when they had it the service tech told me that he would like to keep it over night so I asked if I could have a loaner car and he said he would see what he could do and call me back, a half hour later he calls me back and says they couldnít find anything wrong and I could pick my truck up. well later on I started to have the same problems so I took it back and parked it on an angle in front of their garage door so they couldent miss it, so they called me this morning and said they would take a look at again, they close soon and i still havent heard anything back.

  8. #8

    Default

    well the dealer called me and said they have a list of codes from my truck it seems like the computer lost communication with every control modual. they said they dont know whats wrong and will need to keep it over night.

  9. #9

    Default

    Day 3 at the dealer and they still dont know whats wrong

  10. #10

    Default

    you need to go to a new chevy dealer

    sounds like you have a short somewheres causing the bus system to shut down
    GM TECH

    05 silverado shortbed

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. 2009 Silverado electrical/engine ?
    By bulliesmt77 in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last Post: 02-15-2010, 03:26 PM
  2. 2009 Silverado RPM problem
    By talfman in forum GM Powertrain
    Replies: 2
    Last Post: 12-07-2009, 07:53 PM
  3. electrical problem
    By moose5569 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2009, 05:52 PM
  4. 02' TB Electrical Problem
    By bluice300 in forum Chevy Trailblazer Forum (GMC Envoy)
    Replies: 0
    Last Post: 01-12-2008, 02:37 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •