GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Default low voltage please help

    please help my voltage is lowering from 14 to almost nine as i turn on accesories i have replaced the alternator ,battery,comp,ignition coil ign module cap,rotor plugs wires and temp sensor any suggestions would be greatly appreciated the vehicle is a 91 k1500 ext 5.0 305 4x4

    p.s.the idle surges when the voltage is low any help would be much appreciated i dont want to buy a new truck

  2. #2
    Jr. Mechanic SoundZman's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Santa Clarita, CA
    Posts
    106

    Default

    You seemed to cover pretty much everything, except, replacing battery cables. I would replace the alt to battery cable, battery to chassis & chassis to block wires to be safe. It sounds like you might have a poor contact point that causing your problems. Make sure you clean the contact point at all location REALLY good, I also use that battery terminal grease, even on the chassis locations to help with corrosion/rust.

    Also, theirs no problems with adding additional ground point like firewall to chassis to help with ground loops and things like that. Being that it's a '91 you could have some pretty worn and aged wiring.

    ---------- Post added at 09:39 PM ---------- Previous post was at 09:38 PM ----------

    that's funny, I didn't see how old your post was until after I posted myself...I saw it come up as "similar" post to something else I was posting on....
    >>>2003 Suburban K1500 LT<<<

    Currently:
    ~Rear overhead DVD
    ~Orion 600D
    ~ 12" Acoustic Elegance AV12
    ~Hankook ATM DynPro A/T's
    ~Flowmaster exhaust

Similar Threads

  1. intermittent voltage reading
    By that-guy in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2010, 10:17 AM
  2. 85' no voltage to choke
    By clemertime in forum GM Electrical Tech
    Replies: 2
    Last Post: 01-20-2010, 10:43 PM
  3. keep losing voltage
    By tnchevy in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 16
    Last Post: 06-30-2009, 07:13 PM
  4. voltage level dips...
    By usmctribe in forum Audio, Video & Gadget Tech
    Replies: 7
    Last Post: 06-19-2009, 07:35 AM
  5. Voltage gage keeps pegging out
    By rays03z71 in forum Audio, Video & Gadget Tech
    Replies: 8
    Last Post: 04-30-2009, 12:36 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •