GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 8 of 8

Hybrid View

  1. #1
    Sr. Engineer Joethepoolguy's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Leon, NY
    Posts
    437
    Blog Entries
    3

    Exclamation Electrical Issues

    I'm thinking this is probably no big deal, but about every 3 days the clock on my radio resets. I don't lose any of my presets or anything,just a new time that I get to adjust again. Anyone have any ideas what could be causing this??

    2004 Silverado 2500HD LT 4x4 QuadraSteer
    6 liter w/ Comp Cam
    Stainless Steel Headers
    K&N Panel Filter W/Airbox Mod
    A/C Iridium Spark Plugs
    SCT Power Programmer
    MPT Custom Tune
    MagnaFlow Dual Exhaust
    Cobra 29 LTD Bluetooth CB
    Custom Badges
    3" Rear, 2" Front Rough Country Suspension Lift
    33x12.5x33 M/Ts

  2. #2
    Sr. Engineer Joethepoolguy's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Leon, NY
    Posts
    437
    Blog Entries
    3

    Default

    The only thing extra that I have is my SCT programmer. Do you think that might be the problem?

  3. #3
    Sr. Engineer Joethepoolguy's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Leon, NY
    Posts
    437
    Blog Entries
    3

    Default

    No it's not plugged in when it happens. I have only plugged the programmer in when I was putting my custom tunes in. Other then that, it stays in the console. I emailed my custom tunes guy and let him know what it's doing also. I don't think it could be the programmer, but I'm checking everything. Could I possibly have a faulty trailer brake controller?

  4. #4
    Sr. Engineer Joethepoolguy's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Leon, NY
    Posts
    437
    Blog Entries
    3

    Default

    Thank you so much!!!!!!!!!

  5. #5
    Sr. Engineer Joethepoolguy's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Leon, NY
    Posts
    437
    Blog Entries
    3

    Default

    Thank you very much for your help!!! Everything else on the radio works fine, and besides...I wear a watch.

  6. #6

    Default

    Mine was doing that and then my battery took a $#!@. Got a new one and problem solved
    Don't know if this is ur problem tho. It was weird cuz like you said the presets stayed but not the clock

    '04 Chevy 1500 Ext. Cab 4x4
    265/75-16 Sport King A/T

  7. #7
    Sr. Engineer Joethepoolguy's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Leon, NY
    Posts
    437
    Blog Entries
    3

    Default

    I have 2 batteries, so tomorrow, I will switch them and see if that helps. Thanks!!!

  8. #8
    Sr. Engineer Joethepoolguy's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Leon, NY
    Posts
    437
    Blog Entries
    3

    Default

    Yes it does. I have good voltage and everything, but it won't hurt to try. I enjoy playing with my truck anyway!!!

Similar Threads

  1. 1996 K1500 Electrical Issues
    By SilveradoBrett in forum GM Electrical Tech
    Replies: 6
    Last: 11-28-2011, 01:44 AM
  2. Electrical issues
    By okysmokey911 in forum Chevy C/K Truck Forum
    Replies: 4
    Last: 02-05-2010, 09:51 AM
  3. Electrical Issues
    By focal318 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 2
    Last: 08-29-2009, 10:57 PM
  4. Electrical issues after LIM repair.
    By Howie in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 0
    Last: 01-11-2009, 09:32 AM
  5. Electrical Issues
    By ChevyFan in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 10
    Last: 12-03-2008, 08:52 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •