GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Default A/C not working, sent to shop, said it was 1lb low on refrigerant. Still not working.

    Hi All,

    About a week ago our A/C started working/not working intermittently. Generally speaking it would work for a little while, then stop. The fan was still blowing but the air coming out the vents was not cool.

    I took it to the dealership where we got it, and they looked it over and said that the refrigerant was 1 pound low (was 2 pounds, should be 3 pounds). They added 1 pound of refrigerant, and said it was working for them after that.

    Well, I picked it up at the end of the day and on the drive home, it never got cool. It's definitely still not working for me.

    I've called them and am going to have to bring it back in to them... but thought I'd also check here for feedback on what could be going on here. I paid $61 in parts, labor, and taxes for them to put a pound of refrigerant in and it seemed to do nothing, so I'm a little annoyed... but I guess you can't win 'em all. Overall I've been happy with this dealership, they've done most of the service work on my vehicles and I've been happy at other times. :-/

  2. #2
    Legend Mean_Green_95's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Baton Rouge, Louisiana, United States
    Posts
    1,170

    Default

    It could have been a pound low if the system has a leak. Tell them to put dye in the system to try to find any leaks.
    2010 Equinox LT
    2.4, 6 speed auto, power lift gate, remote start, bluetooth, xm.

    1995 Cheyenne C1500 ext. cab(my baby, my first truck)
    5.0, 5 speed, Silverado appearance package, power nothing, bucket seats and console Silverado, painted black interior, eBay halo headlights, eBay chrome tails, eBay cai, dual Flowmaster 40's w/no cats, 15x7 American Racing Hopsters, Walmart fog lights, SS mirrors

  3. #3
    Legend
    murdog94's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cloquet, Minnesota, United States
    Posts
    8,198
    Blog Entries
    12

    Default

    Quote Originally Posted by Mean_Green_95 View Post
    It could have been a pound low if the system has a leak. Tell them to put dye in the system to try to find any leaks.
    X2, also what year make model?? But they definately need to do something about it.
    Mike

    Currently

    1997 Chevy S-10 Blazer 4X4 with 330K miles and counting (Hunting rig).

    2009 Saturn Aura XE (wifes car)

    2011 F-150 Crew 4X4

    "Hold it to the floor till you see God.... Then Brake!!!!"

  4. #4

    Default

    Sorry, I didn't say. 2003 Yukon XL SLT. It's got rear air.

  5. #5
    Jr. Apprentice rangercliff's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    lake havasu city,AZ
    Posts
    19

    Default

    at that rate of leakage don't waste your money with dye,(they will charge you).a qualified tech should be able to see the point of leakage. they should have found the leak prior to charging you for freon that released into the atmosphere.

  6. #6
    Legend

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Red Wing, Minnesota, United States
    Posts
    3,356

    Default

    they should have detected the leak when putting the freon in, they just dont put a can on it like you would by from home, they use a machine to adjust it to get it to its optimum level, any over pressure can destroy an A/C system. I wouldnt be paying the 61 bucks they charged you. I would bet the compressor is shot.
    99 K1500 Suburban LT "THE BEAST"
    Hypertech III, K&N, true dual
    285/75/16
    ___________________________
    Jason

  7. #7

    Default

    Sorry I never followed up on this. I took it back and they looked it over again--it turns out that a pressure switch on the compressor was bad. So, the compressor itself was working, but there was a pressure switch that was malfunctioning and shutting the compressor off.

    They charged me for the replacement pressure switch ($36.73), but no labor.

  8. #8
    Legend Mean_Green_95's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Baton Rouge, Louisiana, United States
    Posts
    1,170

    Default

    That's good. I'd have been super mad if they wanted to charge me for labor on something they missed.
    2010 Equinox LT
    2.4, 6 speed auto, power lift gate, remote start, bluetooth, xm.

    1995 Cheyenne C1500 ext. cab(my baby, my first truck)
    5.0, 5 speed, Silverado appearance package, power nothing, bucket seats and console Silverado, painted black interior, eBay halo headlights, eBay chrome tails, eBay cai, dual Flowmaster 40's w/no cats, 15x7 American Racing Hopsters, Walmart fog lights, SS mirrors

Similar Threads

  1. A/C not working!
    By 99monguse in forum Chevy Suburban Forum (GMC Yukon XL)
    Replies: 5
    Last Post: 09-03-2012, 02:56 PM
  2. a/c not working
    By black06 in forum GM Electrical Tech
    Replies: 0
    Last Post: 05-26-2010, 06:00 PM
  3. HID not working
    By Dakake425 in forum Lighting Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 01-06-2010, 11:43 PM
  4. a/c not working
    By Joshieboy2007 in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 1
    Last Post: 10-05-2009, 04:37 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 09-12-2009, 06:23 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •