GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 10 of 13

Hybrid View

  1. #1

    Default 88 k1500 5.7-should have so much more

    wondering (hoping) if someone can point me in right direction...
    truck runs REALLY boggy at low rpms, but if you get on the gas it screams pretty good above 3,000 rpm +/-. therefore, normal driving is downright boggy. i had same engine in another truck, which wasn't taken care of like this one, and it ran awesome.

    timing is set to zero (got rid of pinging)
    new plugs, wires, cap, rotor
    had a lot of carbon buildup, threw egr codes, cleared it up with seafoam & manual cleaning of egr valve.

    just seems like there is a sensor, or vacuum problem i am missing. cant find it! PLEASE HELP?!

  2. #2

    Default

    TBI or Carb If TBI i had same problum and it was the eletronic sensers on the TBI system I have a 89 Jimmy. Also used to have a 85 and with that one the carb jetts would plug up a little.Hope this maybe helps you

  3. #3

    Default

    its TBI. what sensors u talking about? wouldn't they throw a OBD I code? thanks!!!

  4. #4

    Default

    when you take the breather off, the ones right on the top they are the ones that control the in put of the fuel

  5. #5
    Jr. Engineer
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Edmonton, Alberta, Canada
    Posts
    298

    Default

    those are the injectors. Did you check the fuel filter? or replace it? check fuel pressure through the RPM range? check compression?

    1993 K1500 Suburban 350TBI, 378,486KMS on frame, 49,000KMS on Drivetrain. Lots of mods, built for haulin trailers and haulin @$$ :)

    2000 K2500 Yukon XL 6.0L Vortec 252000KMS custom CAI, and exhaust...but not done yet.

    "If you are dumb enough to do something you don't know how to do, and can't do it safely then WHEN you get hurt its your own fault...BONEHEAD"

  6. #6
    Legend
    murdog94's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cloquet, Minnesota, United States
    Posts
    8,198
    Blog Entries
    12

    Default

    Have you done a TPS sweep test? Also you may want to check out the Idle air control valve (IAC), since that can cause the motor to bog down low.. I would clean it out and go from there... Have you checked the pickup coil on the dist? Also have you checked out the temp sensor (there are a few threads on the site here on the Temp sensor, and the IAC, and a sweep test)
    I have a 1988 With the same motor and was having a very similar problem Well actually it was boggy the entire time. The distributor was shot in mine.
    Mike

    Currently

    1997 Chevy S-10 Blazer 4X4 with 330K miles and counting (Hunting rig).

    2009 Saturn Aura XE (wifes car)

    2011 F-150 Crew 4X4

    "Hold it to the floor till you see God.... Then Brake!!!!"

Similar Threads

  1. 95 k1500 PERFOMANCE
    By 95gns in forum GM Powertrain
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2010, 06:37 AM
  2. best exhaust for my 94 k1500
    By Bowen26 in forum Chevy Truck Accessories
    Replies: 3
    Last Post: 02-08-2010, 10:01 AM
  3. My K1500
    By SledHead in forum Photo & Video Gallery
    Replies: 26
    Last Post: 07-12-2009, 07:33 PM
  4. AC Issues with a 93 K1500
    By remist17 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 0
    Last Post: 06-26-2009, 11:57 AM
  5. TURBO help on a 89 k1500
    By cameronc in forum Performance & Fuel
    Replies: 2
    Last Post: 05-28-2009, 09:22 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •