GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 89
  1. #11

    Default

    Quote Originally Posted by 05z71 View Post
    new avalanche owner...just bought a 2005 with Z71 package...plans are exhaust, intake, chip, and thinking 6" lift with 35's
    Welcome to the site!

    Steve
    10 Chevy Traverse LT AWD
    02 Chevy Trailblazer LS (110K+ miles - loaded except for 4WD - WRECKED!)
    99 Chevy Cavalier LS (105K+ miles - commuter car)
    78 Chevy Suburban Silverado (454, 3/4 ton)
    62 GMC 3/4 ton Pickup (350 police interceptor)

    Remember: Search Before Posting | Fill out Your Profile & Signature
    Follow Us Please: facebook.com/gmtruckclub | twitter.com/gmtruckclub
    Support GMTC: Help the site, contribute today

  2. #12

    Default

    Folks,
    i have a Avalanche 2002 1500 series, the motor when i turn on the ignition does not run. then i check if the fuel comes into the system, i veryfied that not much goes in.
    i remove the fuel filter and i change it, i test the fuel pump it can pump with the ignition on, but what it does is like it pumps a little amount of fuel and stops. is this the normal way that the pumps works?
    what could be the nexte step for to handle this issue.

    Thanks and Regards

  3. #13
    Jr. Engineer black jack's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    fort myers , florida
    Posts
    270

    Default

    Quote Originally Posted by Top Drive View Post
    Folks,
    i have a Avalanche 2002 1500 series, the motor when i turn on the ignition does not run. then i check if the fuel comes into the system, i veryfied that not much goes in.
    i remove the fuel filter and i change it, i test the fuel pump it can pump with the ignition on, but what it does is like it pumps a little amount of fuel and stops. is this the normal way that the pumps works?
    what could be the nexte step for to handle this issue.

    Thanks and Regards
    first off welcome, as for the fuel pump from my exper. it should be a constant flow when turned on. so from what it sounds like you might have something clogged in the pickup tube. which means you will have drop the tank to get to fuel pump. now i dont know if you can use a air hose to blow air back into the line to maybe clear the line that way or not i know you can do it with a machanical pump (old school with pump up front) but being that pump is in tank i dont know.

  4. #14

    Default

    Quote Originally Posted by Top Drive View Post
    Folks,
    i have a Avalanche 2002 1500 series, the motor when i turn on the ignition does not run. then i check if the fuel comes into the system, i veryfied that not much goes in.
    i remove the fuel filter and i change it, i test the fuel pump it can pump with the ignition on, but what it does is like it pumps a little amount of fuel and stops. is this the normal way that the pumps works?
    what could be the nexte step for to handle this issue.

    Thanks and Regards
    that is what the pump does as soon as you turn the key on it will pump till the system is pressureized, then it will stop untill you fire it up
    snow-seekers

  5. #15

    Default

    GM fuel pumps are a pain the biggest thing is the pump may work but if it is not putting out enought pressure it will not work check that first

  6. #16
    Newbie
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Santa fe,nm previously California 33 yrs Bay area,Disco Bay
    Posts
    2

    Unhappy 02

    02 avalanche cladded use to be nor cal avalanche club
    now new mexico

    and
    2006 trailblazer

  7. #17
    Newbie
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern Colorado
    Posts
    1

    Default

    Here's another Avalanche owner. I've just been quiet about it till now. Love those "AV's"!!! Driven it from Fort Collins to Hudson, FL two years in a row. Drives like a dream.

  8. #18

    Default

    Quote Originally Posted by dragginass66 View Post
    Here's another Avalanche owner. I've just been quiet about it till now. Love those "AV's"!!! Driven it from Fort Collins to Hudson, FL two years in a row. Drives like a dream.
    No kidding, been a member since 2006 and this is your first post, welcome I guess!

  9. #19

    Default

    Make It 6 now, looks like I am not on the ball on this site. Looks like it has all the info I am hopeing to use in the future. Go Canadians!

  10. #20

    Default

    02 2500 4wd here. bought new
    97 Tahoe 5.7L, automatic, 37" tires on 20 "rims, 8" of lift
    02 avalanche 2500, 8.1L

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. Avalanche Owners - How often do you open it up?
    By Steve in forum Chevy Avalanche Forum (Escalade EXT)
    Replies: 20
    Last Post: 03-04-2013, 06:24 AM
  2. Chevy Avalanche Photo Thread
    By Steve in forum Chevy Avalanche Forum (Escalade EXT)
    Replies: 28
    Last Post: 11-29-2012, 08:45 PM
  3. My Avalanche Mod Thread
    By pmf608 in forum Photo & Video Gallery
    Replies: 58
    Last Post: 11-17-2012, 03:59 PM
  4. 2007-2099 avalanche owners
    By jtdchevy in forum Chevy Avalanche Forum (Escalade EXT)
    Replies: 9
    Last Post: 09-21-2011, 10:38 AM
  5. Chevy Avalanche Owners
    By Aeropagus in forum Chevy Avalanche Forum (Escalade EXT)
    Replies: 1
    Last Post: 01-29-2006, 07:20 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •