GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Default 2001 1500 4x4 problems

    What i have going on is when i hit the 4hi button it blinks 4 or 5 times then goes back to 2hi and blinks 4 or 5 times then stays solid.My 4 wheel drive is not working.When i hit the 4 hi button i can hear the transfer case motor ingage then disingage when it goes back to 2 hi. I have replaced the front actuator on the axle...the transfer case motor and the switch on the dask....the fluid looks good in the transfer case also.Ive heard theres a sensor on the case it might be or the transfer case control module.If any of u guys have had this problem please help....thanks.

  2. #2

    Default same thing

    My 2002 is doing pretty much the same thing. The lights flash, it sounds like the actuator in the transfer case is trying to engage, then I get the service four wheel drive light. It will go off, then the 4 hi light comes on, but I'm running in 2wh. I also replaced the dash switch, still broke. I look forward to hearing some help with this problem.

  3. #3

    Default

    are you guys doing it in neutral ???? because otherwise it won't work...just sayin

    1996 Suburban K3500 SLT DUALLY
    1988 Camaro RS 383 stroker LT1
    1992 32' Aero-tek Race Boat, 600 CI BBC
    WE CAN STICK A DIESEL IN ANYTHING
    SPECIALIZED IN CUSTOM CONVERSIONS OF ANY KIND
    Scott:glasses:

  4. #4

    Default

    I made sure I'm in neutral. I've had it at a shop, the mechanic checked everything, he even called another guy to come over and look at it. He said from underneath he could make it engage, that it didn't seem to be getting the voltage. They thought it was in the pushbutton switch so I bought a new one and replaced it, but it didn't help. Powerlab, have you checked the control module behind the instrument cluster? It seems like you have tried everything but that.

  5. #5

    Default

    maybe the shift seliniod is bad on the tranny ??? or the wire is broken somewhere between the button and seliniod ?

  6. #6

    Default

    ok guys...i fixed it...heres what happened...the transfer case module was bad...one of the plugs that pluged into it came right out.The soulders went bad and the plug fell out. I took the box apart and soldered the plug back on and works like a charm.....

Similar Threads

  1. '05 1500 Z71 4WD Problems
    By jason778 in forum GM Powertrain
    Replies: 0
    Last: 11-11-2010, 08:32 AM
  2. 2001 Silverado Ignition coil swap problems
    By senorbob999 in forum GM Powertrain
    Replies: 7
    Last: 12-15-2009, 09:13 PM
  3. 2001 Silverado 4 wheel drive problems!
    By Sno_Racer_Xtreme in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 1
    Last: 02-11-2008, 05:23 PM
  4. 2001 Silverado brake problems
    By stickm14 in forum Lifted & Offroad Suspension
    Replies: 1
    Last: 10-17-2007, 07:39 PM
  5. 2001 Silverado Problems
    By biggun6ss in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 1
    Last: 04-17-2007, 05:51 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •