GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: trans temp

  1. #1
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    brookeville maryland
    Posts
    16

    Default trans temp

    has any one put on a trans temp guage

  2. #2
    Legend
    stephan's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Far West, Oregon USA,
    Posts
    8,606
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by fender_fan969 View Post
    has any one put on a trans temp guage
    Yes... I put a Stewart Warner mechanical (non electric) temp guage on my 700R4 trans. Did you have any specific questions on the installation??
    1988 Chevy C-3500 2wd (no pic)
    350 c.i. 5.7 L Stock Block, 4 Bolt Mains
    L-31 Vortec Heads, Edelbrock Cam & Intake,
    Holley 650, Flowtech Headers, Magnaflow exh.
    Jet Trans 700R4, B&M Ratchet, 4:10 gears,
    3" susp. lift kit "shadetree"
    No rev limiter, No speed limiter lol


  3. #3

    Default

    What type and year truck. Some newer turcks come pre-wired for a factory trans gauge.

  4. #4
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Sarnia, Ont, Canada
    Posts
    11

    Default

    would it be true for a '06 silverado?

  5. #5

    Default

    Yes, but its wired for a factory instrument cluster. You'll need a cluster form a Escalade.

  6. #6

    Default

    x2 on What Silveradotrailblazer has mentioned Re-guarding the Transmission Temp Gauge.......the 99" to 07" NBS Silverado's and Sierra's are Pre-Wired from the Factory for the Transmission Temp Gauge.

    ......You would need either a Escalade or Denali Dash Cluster from the Same Model Year as yours, as their Dash Cluster's have the Trans. Temp Gauge in their Dash Cluster's,

    ......The Only Item that Needs to be done is having the Current Mileage Programed into the New Escalade or Denali Dash Cluster....after that, it's a Plug-n-Play.......E-Bay has the Best Pricing for the Dash Cluster's.....

    Below is my Truck with the Escalade Dash Cluster,



    Last edited by 99'HEARTBEAT; 06-01-2012 at 08:57 PM. Reason: Added Infor.

    MIKE


    99"SILVERADO
    5.3 l 3.73 l G80
    BLACK BEAR CUSTOM TUNE
    SNUGTOP l COLORMATCH l KATZKIN










  7. #7
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Sarnia, Ont, Canada
    Posts
    11

    Default

    Thats awesome cuz i was actually looking at getting the Escalade cluster for it an make it blue backlit to match all the other lights inside. now all i have to do is find someone that will program it, unless its fairly easy to do myself?

  8. #8
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    brookeville maryland
    Posts
    16

    Default

    i have a 2004 with a 4l60e so i dont know if its prewired or not but if i was to do a mecanical one how would i hook iy up

  9. #9
    Legend
    stephan's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Far West, Oregon USA,
    Posts
    8,606
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by fender_fan969 View Post
    i have a 2004 with a 4l60e so i dont know if its prewired or not but if i was to do a mecanical one how would i hook iy up
    Unfortunately a mechanical guage is not compatable with your prexisting wiring, so it will do you no good. A mech guage is all one unit with its own sender unit, capillary tube & guage. Since you want to change clusters anyway, you would be farther ahead to go with the electrical guage like 99'Heartbeat posted.
    1988 Chevy C-3500 2wd (no pic)
    350 c.i. 5.7 L Stock Block, 4 Bolt Mains
    L-31 Vortec Heads, Edelbrock Cam & Intake,
    Holley 650, Flowtech Headers, Magnaflow exh.
    Jet Trans 700R4, B&M Ratchet, 4:10 gears,
    3" susp. lift kit "shadetree"
    No rev limiter, No speed limiter lol


  10. #10
    Jr. Apprentice
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Marlton NJ
    Posts
    16

    Default

    Quote Originally Posted by Brad_'06_Silverado View Post
    would it be true for a '06 silverado?
    brad, for an '06 any 02-06 cluster with trans gauge will work. I have a trans guage on my cluster, an 03 silv 2500HD 4X4.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. trans temp
    By bby366 in forum GM Powertrain
    Replies: 4
    Last Post: 08-24-2010, 10:59 PM
  2. how to install trans temp gauge
    By sexysilverado25 in forum GM Powertrain
    Replies: 2
    Last Post: 05-02-2010, 06:11 PM
  3. Trans Temp Standard on 2500HD?
    By F E Knucklebuster in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 2
    Last Post: 09-10-2009, 09:39 AM
  4. trans. temp. gauge
    By rvpc in forum Audio, Video & Gadget Tech
    Replies: 3
    Last Post: 04-23-2009, 06:16 PM
  5. 03 silverado trans temp gauge
    By CoDaChrome in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 4
    Last Post: 03-12-2008, 09:11 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •