GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Sr. Apprentice
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    fort stewart,ga
    Posts
    57

    Default obd2 cable port not working!!!

    i tried to hook my tuner back in to my truck today and the obd2 port is not owrking. i plugged it in to my uddies truck which is the same model and everything and the tuner turned on but not on my truck. anyone know what could be causing it?



  2. #2
    Legend
    murdog94's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cloquet, Minnesota, United States
    Posts
    8,198
    Blog Entries
    12

    Default

    Check your cigarette lighter fuse... This powers the OBD II port.
    Mike

    Currently

    1997 Chevy S-10 Blazer 4X4 with 330K miles and counting (Hunting rig).

    2009 Saturn Aura XE (wifes car)

    2011 F-150 Crew 4X4

    "Hold it to the floor till you see God.... Then Brake!!!!"

  3. #3
    Sr. Apprentice
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    fort stewart,ga
    Posts
    57

    Default obd2 cable port not working!!!

    for some odd reason when i tried to hook my predator tuner back in to my obd2 port it wont work, i hooked it up in my buddies truck and it works fine so its something to do with my obd2 port or something. if anyone has had this problem or think they may know please help. its a 2010 silverado z71



  4. #4
    Legend
    murdog94's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cloquet, Minnesota, United States
    Posts
    8,198
    Blog Entries
    12

    Default

    **************threads merged***********
    Mike

    Currently

    1997 Chevy S-10 Blazer 4X4 with 330K miles and counting (Hunting rig).

    2009 Saturn Aura XE (wifes car)

    2011 F-150 Crew 4X4

    "Hold it to the floor till you see God.... Then Brake!!!!"

  5. #5
    Sr. Apprentice
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    fort stewart,ga
    Posts
    57

    Default

    i replaced both the aux 1 and aux 2 fuses and it still doesnt work. is there another port inder the hood maybe?



  6. #6
    Legend
    murdog94's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cloquet, Minnesota, United States
    Posts
    8,198
    Blog Entries
    12

    Default

    Im not familiar with the fuses on the NNBS trucks. but there should be one in the listing that has the OBD port mentioned.
    Mike

    Currently

    1997 Chevy S-10 Blazer 4X4 with 330K miles and counting (Hunting rig).

    2009 Saturn Aura XE (wifes car)

    2011 F-150 Crew 4X4

    "Hold it to the floor till you see God.... Then Brake!!!!"

Similar Threads

  1. obd2 codes throwing me off
    By greasemonkey in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 2
    Last Post: 02-28-2010, 01:46 PM
  2. Looking for a way to route my cable antenna cable ...
    By smallblockfuelie in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 0
    Last Post: 08-12-2009, 08:12 PM
  3. obd2 problems
    By 4x4CountryBoy2500 in forum GM Powertrain
    Replies: 8
    Last Post: 05-11-2009, 10:27 PM
  4. OBD2 problem
    By hayking in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 4
    Last Post: 04-27-2008, 03:41 PM
  5. OBD-II port not working
    By hmccall3 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 4
    Last Post: 03-13-2008, 12:16 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •