GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Sr. Apprentice
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Lancaster,PA
    Posts
    40

    Default 04 Envoy Tranny/Engine problem.

    Hello all. I purchased a 04 Envoy 4.2L I6 about two years ago and love it. But it needs help. This is long but I dont want to missing telling something that might be important so I'll start from the beginning. I was pulling a camper over the weekend (weight was 2600lbs, envoy totally capable of pulling it) and I was going up a steep hill and (had it in 3rd) when it started to rev up to 5000rpm (no increase of power) and held there until I put it in drive and let of the gas. Drove the rest of the way home no problem. Stopped at home then went to drop off the camper. After dropping off the camper I got back out on the main road and gave it some gas( about half throttle) and it revved up to 5000rpm (again no power) I let off the gas and felt it shift. Then it just didnt have the pep as it usaully does. When I went to get on the highway I floored it on the ramp (slight hill) and I could barely get above 40mph. As i got on the highway I could go over 60 mph. I could tell something was really wrong and pulled over to check the tranny fluid. It was fine, oil was fine. Then my dad drove it and he thinks its the tranny. I thought it was running out of gas (it was almost on E) so I stopped to put gas in it hoping that was it. It wasnt. Then on the way home from the gas station the Service Engine Soon light came on, it drove alittle better( could go over 60mph) but had no power. I went to Advanced to get the code read and it came back with: P0172 System Too Rich (Bank1). I had a similar code with my Jetta and it was the MAF Sensor. Any ideas?
    Last edited by spirentc; 06-20-2007 at 04:16 PM.

  2. #2

    Default

    This is a duplicate post for this one:http://www.gmtruckclub.com/forum/showthread.php?t=6054

    Steve
    10 Chevy Traverse LT AWD
    02 Chevy Trailblazer LS (110K+ miles - loaded except for 4WD - WRECKED!)
    99 Chevy Cavalier LS (105K+ miles - commuter car)
    78 Chevy Suburban Silverado (454, 3/4 ton)
    62 GMC 3/4 ton Pickup (350 police interceptor)

    Remember: Search Before Posting | Fill out Your Profile & Signature
    Follow Us Please: facebook.com/gmtruckclub | twitter.com/gmtruckclub
    Support GMTC: Help the site, contribute today

Similar Threads

  1. envoy engine replacement 03-04 differences
    By poison0046 in forum GM Powertrain
    Replies: 0
    Last Post: 03-02-2010, 02:37 PM
  2. Silverado engine or tranny problem?
    By Silver1 in forum GM Powertrain
    Replies: 6
    Last Post: 09-14-2009, 05:28 PM
  3. 4WD 02' Envoy Problem
    By emartens in forum Chevy Trailblazer Forum (GMC Envoy)
    Replies: 3
    Last Post: 12-20-2007, 11:13 AM
  4. Engine trouble on 04 Envoy
    By spirentc in forum GM Powertrain
    Replies: 34
    Last Post: 08-17-2007, 03:01 PM
  5. Engine Code P1345 & tranny problem
    By smasie13 in forum Chevy Suburban Forum (GMC Yukon XL)
    Replies: 6
    Last Post: 05-01-2007, 05:32 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •