GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Columbia, Kentucky, United States
    Posts
    4

    Default new guy with 07.5 silverado problems

    Hello everyone just picked up my first silverado 07 nnbs ext cab 5.3 z71 ltz 57k miles..bought it as a refundable wreck because its mainly what I buy..this may be lengthy but I have some issues. First off I've had the truck back two days now there is a huge exhaust leak , and the truck has no power like its in limp mode. The 4wd will not engage , when you turn the know it goes to 4hi the light stays solid, the switch the know to 4lo in neutral it just blinks..further more there is no indicator light under the p,r,n,d,3 and so on. Speedo Is dead but tach works and no fuel mpg readings ..the tire pressure monitor is working tells you when the door is opened and so on . The stereo,lights,signals,heated seats all work. It does have a check engine light but haven't pulled code yet. All wires seem to be ok..it appears to be missing some fuses but with no owners manual or fuse box lid its hard to see what they are..I got a great deal on the truck so its ok if I spend some money. Thanks in advance for any advice !

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Columbia, Kentucky, United States
    Posts
    4

    Default

    ok i got some codes today a p0449 (which would never clear) and a v0101 lost comm with tcm..which cleared one time then popped back up..any ideas?

  3. #3

    Default

    Welcome to the club. Good luck with your truck. Sorry I don't do electronics.
    :cool:

    2005 Chevy Silverado Z71 Crew Cab
    6" Skyjacker lift w/Edlebrock dual front remote resoviour shocks, single rear remote. Rancho skid-plate.
    17" x 9" M/T Classic Lock Wheels, 35" BFG A/T or M/T tires
    4.10 PercisionGears w/factory locker, T/A Performance rear-end cover
    Banks CAI intake, ported throttlebody, JBA coated headers, over-sized Magnaflow cats, Magnaflow cat back exhaust, Diablo tuned
    B&M aluminum deep transmission pan
    Warn brush guard w/Warn 9.5 XP winch, PIAA bulbs, Line-X bedliner, AWS Black tool chest, Extang tonneau cover
    Weather Tech floor mats
    Cover-Craft seat covers
    Dash mat cover
    Formula One window tint
    One black Lab in rear seat.
    :glasses:

  4. #4
    Sr. Mechanic
    ljmueller's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Watertown, Wisconsin
    Posts
    185

    Default

    Holy cow! Welcome and good luck to you my friend.
    2008 Silverado LT 5.3, Rancho 4", 18x9 XD Addicts, 295/70/18 Nitto Trail Grappler m/t's, Westin brush guard, Go Rino steps, Truxedo lo pro cover, magnaflow, tow mirrors.

  5. #5
    Legend
    TRPLXL2's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Norwalk, Ohio
    Posts
    3,368
    Blog Entries
    8

    Default

    Welcome to the club!

    As far as the speedo and fuel gauges, it sounds like the stepper motors are shot. There is a guy who does these gauge cluster repairs on ebay for $179, it is a common problem.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Columbia, Kentucky, United States
    Posts
    4

    Default

    Thanks guys ...the stepper motor has come to mind but the tcm code makes me think that's causing it not to shift and Speedo not to work. Any thoughts?

  7. #7

    Default

    Your 07" Silverado NNBS with the LTZ Trim is a GMT-900 Series which is going to be the 2007" and up Silverado's/Sierra's .......the Problems with the Stepper Motor's are a Common problem as Amy mentioned above.......on the GMT-800 Series.....99" to 07" Trucks/SUV's.

    MIKE


    99"SILVERADO
    5.3 l 3.73 l G80
    BLACK BEAR CUSTOM TUNE
    SNUGTOP l COLORMATCH l KATZKIN










  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Columbia, Kentucky, United States
    Posts
    4

    Default

    *update* put a new tcm on and got it flashed..still no worky..Went through the fuse box for a second time.......TCM BATT fuse blow everything works now as it should. Now to all the other odds and ins. Thanks guys for any input involved!

Similar Threads

  1. Problems with Silverado
    By cmcimino in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 5
    Last: 07-07-2011, 12:04 PM
  2. 95 Z71 Silverado problems please help
    By DTRJAG in forum GM Powertrain
    Replies: 26
    Last: 11-13-2009, 07:53 PM
  3. 08 Silverado --Problems?
    By cupofjoe in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 8
    Last: 10-14-2008, 09:58 AM
  4. Chevy Silverado Heater problems blower problems
    By bidutch in forum GM Powertrain
    Replies: 3
    Last: 12-13-2007, 05:59 PM
  5. 2004 Chevrolet Silverado rust problems , Silverado parts
    By shepard54 in forum Chevy Silverado Forum (GMC Sierra)
    Replies: 3
    Last: 11-19-2006, 06:25 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •