GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Sr. Apprentice DanPruski's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Wasilla, Alaska
    Posts
    42

    Default 93 K1500 HID light issue

    Installed HID's in High, and Low beams along with the Hi4 mod. Mounted the ballast's behind grille on the core support (for now using foam tape pads till i get screws) when i turn the lights on they all 4 work great, i drive to work and shut it off, after work i start it and turn them on and the passenger side low doesnt work, but the other 3 do. i shut it off, then a little while later turn them on and it works.

    05 Silverado 1500 LS 5.3L.
    6" fabtech lift, 35x12.5 Nitto Mud Grapplers, 20x10 XD Monster wheels. MagnaFlow dual exhaust, AEM cold air intake, custom tune.
    35W 5K HID low,fog, 55W highs, Hi-6 Mod, black tail lights.
    Color matched front and rear bumper caps, fully debadged.
    5% tint all around, 35% full windshield with 10" 5% brow.
    7" pioneer touchscreen Double Din, 2 Rockford R1-12's under the seat with Rockford P300-1amp, Rockford prime speakers all around, LED interior Lights.

  2. #2
    Jr. Apprentice weswins's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Edmonton, AB Canada
    Posts
    19

    Default

    Hi, my name is Wes, I work at Custom Truckk Parts in Edmonton and I see this problem frequently. Check your grounds and the HID wire harness fuse holder for continuity, if there is no problem there, try starting the truck with the park brake ON. It sounds weird but it has something to do with the voltage in the dash. When the HIDs fire, the voltage drops and one light will not stay on.

Similar Threads

  1. 1989 k1500 4x4 issue.
    By 89k1500 in forum GM Powertrain
    Replies: 0
    Last: 10-24-2011, 05:52 PM
  2. 95 chevy k1500 4wd issue
    By brentlemaster in forum GM Powertrain
    Replies: 1
    Last: 05-16-2011, 03:38 PM
  3. Got an issue with my '92 K1500
    By silverlion in forum Chevy Suburban Forum (GMC Yukon XL)
    Replies: 5
    Last: 04-04-2011, 02:00 PM
  4. 95 k1500 4wd issue
    By cover3 in forum GM Powertrain
    Replies: 18
    Last: 10-13-2009, 04:56 PM
  5. 97' K1500 Brake issue
    By dsquared in forum Lifted & Offroad Suspension
    Replies: 0
    Last: 07-13-2009, 07:24 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •