GM Truck Club
THE PREMIER CHEVY TRUCK & SUV FORUM
Founded in 2004 ~ We're the #1 Chevy Truck & SUV Forum.
Silverado & Sierra | Tahoe & Yukon | Suburban & Yukon XL | SUV & CROSSOVER
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 26 of 26
  1. #21

    Default

    This may help you determine if its the switch....

    http://www.thirdgen.org/cruisecontrolfix


    GMTruckClub members receive discounts off our normal rates! PM me for quotes! Check out our Films gallery - updated with over 200 Hydro Dip films!

    If it can be painted - it can be Hydro Dipped!

    Get the Gorilla!

    gorilladip.com

    sales@gorilladip.com

  2. #22

    Default

    no didnt have to adjust nothing.

  3. #23
    Jr. Engineer
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    south florida
    Posts
    239

    Default

    UPDATE...... FINALLY.

    ok guys, i finally got around to digging deeper into fixing my cruise control.... still no luck.

    i installed my new brake light switch, and let me say, the engineer who designed this style of switch is an absolute fool.( cant say how i actually feel ). it took me 90 minutes to get the old one out and the new one in... what a real pain it was.
    got it in and got it adjusted..... but it did NOT fix my cruise control problem.
    i need some more help.... here is what i have as of now..

    i checked the 4 wires coming from the cruise control switch it seems to me to be good ?
    key on=blue wire hot
    cruise on=green wire hot
    press set/decelerate=brown wire hot
    press accelerate=yellow hot.
    so, all 4 functions on the switch are working, so my problem should not be the switch, correct ?

    kw70chevy said his problem was the "electro motor cruise control " box under the hood on drivers side firewall. should i try that next ?
    i took the cover off that box and it all looked new inside. checked the 7 wire plug that press fits onto the box, and all i have is one terminal that is hot when the key is turned on, and another terminal that is hot when i press the "set/decelerate" button. i could not get a terminal to go hot when i pressed the accelerate button, and i didnt check to see if one of the terminals would got hot when i pressed the brake pedal. (i just thought about that).
    any thoughts on what i should check or try next ?
    i might hit the local junk yard tomorrow on my way home from work to see if they have a control box that i could try out...

    thanks for any help guys... i really want my cruise con

  4. #24
    Jr. Engineer
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    south florida
    Posts
    239

    Default

    update..... i now have my cruise control back to working... it was the cruise control switch afterall. i was checking the 4 wires right after they came out of the switch, when i should have been checking them at the end of the harness.... thats where i found that two of the 4 wires were not good, probably broken somewhere in the middle due to the tilting action of the column over the past 22 years....
    autozone wanted $139 and napa wanted $219... i got mine at rockauto for $45....
    thanks guys... onto the next project

  5. #25

    Default

    I was right again!...haha ...glad you got it working again!

    2009 Chevrolet Silverado 1500 LT Z71 Crew Cab "All-Star Edition"

    Line-X'd Bed
    Line-X'd Custom Brush Guard(Heavy Duty)
    5.3L Flex Fuel
    275/65R18 Toyo Open Country AT2's
    2" Rough Country Leveling Kit(want to get the 2.5 RC kit)
    EGR In-Channel Vent Visors
    Exterior PLUS Package
    Interior PLUS Package
    K&N Drop-In Air Filter
    ProFlaps
    Cat-Back Dual Exhaust
    Black Bowties
    Diablo Sport Predator(AFM Disabled)
    ProFlaps
    Towing Mirrors
    Next Planned Mods
    Blacked out Tail Lights
    Aftermarket Rims

  6. #26
    Jr. Engineer
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    south florida
    Posts
    239

    Default

    Quote Originally Posted by ChevyBoy2009 View Post
    I was right again!...haha ...glad you got it working again!
    yep, you nailed it from the start...... thanks for your help man, i really appreciate it... until the next project

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. cruise control not working
    By skimm99 in forum Member Introductions
    Replies: 9
    Last: 01-05-2011, 08:08 AM
  2. Replies: 3
    Last: 12-03-2010, 06:40 PM
  3. Cruise control stopped working on my 2007 Silverado - no warranty left
    By Sportmod5 in forum General Chevy & GM Tech Questions
    Replies: 5
    Last: 11-01-2010, 10:03 AM
  4. Engine light linked to Cruise control not working? Help!! please?
    By Rhizzlebop in forum Chevy Trailblazer Forum (GMC Envoy)
    Replies: 4
    Last: 08-16-2010, 09:20 AM
  5. Cruise Control not working
    By leadpan101 in forum Audio, Video & Gadget Tech
    Replies: 4
    Last: 03-30-2009, 09:21 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •