1. Welcome To GMTruckClub.com!

    The #1 Chevy Truck Forum Online
    Online since 2004, we are the #1 Chevy Truck & SUV forum and user community. If you have any questions about your Chevy or GMC Truck, SUV or Crossover, or just want to connect with other GM owners and enthusiasts around the world, you've found the best place on the internet to do that.

    Join Today ~ It's Free
    Registering is Free and Easy! Hope to see you on the forums soon!

1996 Yukon Fuel System

Discussion in 'Chevy Tahoe Forum (GMC Yukon, Cadillac Escalade)' started by DaleB, Jul 15, 2005.

Random Gallery Photos

  1. DaleB

    DaleB New Member

    I have just purchased a 1996 Yukon- 4wd- 5.7L. The guy I bought it from told me he was having trouble with it quitting on him for no reason and put two fuel pumps in it so far. Last week my wife had it and was backing out of the driveway and it quit. Now, there's no "buzz" from the fuel pump. I have now changed the pump again- here's where my questions start. There is still no buzz from the pump. I put the enitre sending unit in- as well as a new connector from the main wiring harness as I know they're prone to corosion on the positive and negative connectors. Still no buzz from the fuel pump. I have power on one wire (for fuel gauge) and power for approx 3-4 seconds (to pressurize the system) on another wire on the connector from the warness. The fuel pump relay is clicking and coming on and off when it should. It won't start or run the pump. Any ideas would help. PS- the wiring diagram shows the oil press/fuel press switch in the same harness- has anyone heard of them stopping the fuel pump?
  2. ChevyFan

    ChevyFan Administrator Staff Member 1000 Posts

    I just saw this message. Anyone have any ideas?
  3. bill

    bill New Member

    try electrical greaes on the relay and check for a ground by the fuel tank I had mine at the dealer and they said it was a bad ground by the tank hope it helps

Share This Page