2007 sierra automatic climate control issues

Discussion in 'General Chevy & GM Tech Questions' started by black07sierra, Sep 3, 2011.

  1. black07sierra

    black07sierra New Member

    Truck is new body style 07. Has the auto climate control. Every now and then ab quits blowing from main vents and goes to defrost. Only way to make it go back to main vents is to shut truck off and I guess it resets itself. But in a day or two it will do it again. Anyone else having these issues or know what it is?
     
  2. GM Customer Service

    GM Customer Service Rockstar 4 Years 500 Posts

    Have you brought this to the attention of your local dealer? I can also look into this for you with your VIN. Please feel free to keep me posted via private message either way. Thank you.

    Tricia, GM Customer Service.
     
  3. black07sierra

    black07sierra New Member

    Truck is out of warranty. Powertrain only. I'll be happy if my dealer ever comes up with a way to fix the oil burning issue. They've done everything other than replace the engine and it still burns oil. They just top it off now. :/

    I was hoping someone else had this issue so I knew where to start fixing.
     
  4. black07sierra

    black07sierra New Member

    Anyone else ever run into this. I have noticed it only does this on ac. Blowing in fresh air or heat it never does it. Only when ac is on.
     
  5. osgprometheus

    osgprometheus Member 2 Years 100 Posts

    Damn... That's a good one. Let me ask my buddy and see if he has got something.
     
  6. RayVoy

    RayVoy Well-Known Member 2 Years 1000 Posts

    Hmmm, ok, it worked fine over the winter. It has to be something in the mode switching. Does it act just like you manually selected the defrost?

    Possibly in the control unit in the dash, or (and by not being there, I can only guess), the connector to the control unit.

    If there is a moisture sensor (to tell the control unit the windshield is wet), perhaps it is faulty.
     
  7. black07sierra

    black07sierra New Member

    Only does it in auto ac mode. Still shows vents after it switches to defrost. I can't change it back manually. I have to shut off the truck and when I turn it back on it works fine until it decides to do it again.
     
  8. black07sierra

    black07sierra New Member

    Bought another control module on eBay. Gonna try it. Hopefully that is the problem.
     

Share This Page

Newest Gallery Photos