1. Welcome To GMTruckClub.com!

    The #1 Chevy Truck Forum Online
    Online since 2004, we are the #1 Chevy Truck & SUV forum and user community. If you have any questions about your Chevy or GMC Truck, SUV or Crossover, or just want to connect with other GM owners and enthusiasts around the world, you've found the best place on the internet to do that.

    Join Today ~ It's Free
    Registering is Free and Easy! Hope to see you on the forums soon!

4x4 switch controls - light problem?

Discussion in 'Chevy Suburban Forum (GMC Yukon XL)' started by Kraziken, Aug 22, 2010.

  1. Kraziken

    Kraziken New Member

    I have a '98 1500 4x4 with the pushbutton setup.

    Driving out to the beach today, I was getting a bit of fear because I would push the 4x4 button, and I could not tell if I was engaged. I hit the switch to go to 2WD and back to 4x4 hi, and finally felt it engage.

    Normally when switching, it should flash, then stay lit correct? At one point I had my wife get out to verify she could see all wheels spinning when I stepped on it. My controls don't light up.

    After being stopped, and starting back up, I noticed the 4x4 hi switch was illumintated. But then after awhile it turned off (no lights lit).
  2. murdog94

    murdog94 New Member 1000 Posts

    There is probably a short in the switch, and you will most likely need to replace it. Another one of those common faults. But i would also let some others chim in on this just to be sure.
  3. jedepsub

    jedepsub New Member

    It just started doing it to me, 2Hi light would go out & would come back on when I hit a bump. I scanned it, did a transfer test all good. When I hit the dash the light would back on. I need to replace the switch.
  4. Kraziken

    Kraziken New Member

    Anyone know what part number the switch is?

    Thanks

    EDIT

    Part number 19168765 if anyone ever needs to look it up. About 50% cheaper online.
    Last edited: Aug 30, 2010

Share This Page