1. Welcome To GMTruckClub.com!

    The #1 Chevy Truck Forum Online
    Online since 2004, we are the #1 Chevy Truck & SUV forum and user community. If you have any questions about your Chevy or GMC Truck, SUV or Crossover, or just want to connect with other GM owners and enthusiasts around the world, you've found the best place on the internet to do that.

    Join Today ~ It's Free
    Registering is Free and Easy! Hope to see you on the forums soon!

car wont start when it warms up!!

Discussion in 'Chevy Camaro Forum' started by chancek31, Dec 20, 2010.

  1. chancek31

    chancek31 New Member

    I recently bought an 86 camaro, just changed the alternator, had the battery checked, all is good there. it will start up fine, drive around for 10 min, 30 min, either way when i shut it off, it acts like the battery is dead, but its charging 14 amps driving, as soon as the car cools down, fires right up again. whats the problem??:grrrrrr:
  2. chancek31

    chancek31 New Member

    figured it out, forgot to put the spacer that goes between the block and alternator back on so that little wire was the only thing grounking the car. now everything is working fine.
  3. stephan

    stephan Rockstar 4 Years 5000 Posts

    Hey Chance, I hope that was it, but it sounds more like your starter & solonoid are suffering from "heat soak" when the engines hot & it sits for a while. If it starts recurring, I would look there.
  4. ChevyFan

    ChevyFan Administrator Staff Member 5+ Years 5000 Posts

    It's a little bit late, but did you get this worked out?

Share This Page