Chevy Avalanche Owners Thread

Discussion in 'Chevy Avalanche Forum (Escalade EXT)' started by TrailLeadr, May 15, 2007.

  1. TrailLeadr

    TrailLeadr New Member

    Doesn't seem like we have many Avalanche owners here on the site.
    Are there really only like four of us?
  2. avz66

    avz66 New Member

    5 now lol:happy:
  3. TrailLeadr

    TrailLeadr New Member

    Awesome! Building up the ranks!

    Welcome to the club.

    Done anything fun to your Avalanche?
  4. Lordvader

    Lordvader New Member

    2002 Z71 Av owner here!!!
  5. black jack

    black jack New Member

    i dont know if im added to ranks yet but you can add me in there ive got 05 z71 lt slightly modded.
  6. ChevyFan

    ChevyFan Administrator Staff Member

    Any more Avalanche owners added to the mix here? ;-)
  7. stephygee

    stephygee New Member

    Yep...I've been lurking for awhile. Signed up today.
  8. Black LT3

    Black LT3 New Member

    I have an 08
  9. liteft01

    liteft01 New Member

    06 Cladded Sport Red Mettalic. I'll try to spend a little more time here. Haven't looked on here since 5/07!
  10. 05z71

    05z71 New Member

    new avalanche owner...just bought a 2005 with Z71 package...plans are exhaust, intake, chip, and thinking 6" lift with 35's
  11. ChevyFan

    ChevyFan Administrator Staff Member

    Welcome to the site!
  12. Top Drive

    Top Drive New Member

    Folks,
    i have a Avalanche 2002 1500 series, the motor when i turn on the ignition does not run. then i check if the fuel comes into the system, i veryfied that not much goes in.
    i remove the fuel filter and i change it, i test the fuel pump it can pump with the ignition on, but what it does is like it pumps a little amount of fuel and stops. is this the normal way that the pumps works?
    what could be the nexte step for to handle this issue.

    Thanks and Regards
  13. black jack

    black jack New Member

    first off welcome, as for the fuel pump from my exper. it should be a constant flow when turned on. so from what it sounds like you might have something clogged in the pickup tube. which means you will have drop the tank to get to fuel pump. now i dont know if you can use a air hose to blow air back into the line to maybe clear the line that way or not i know you can do it with a machanical pump (old school with pump up front) but being that pump is in tank i dont know.
  14. sam5828

    sam5828 New Member

    that is what the pump does as soon as you turn the key on it will pump till the system is pressureized, then it will stop untill you fire it up
  15. Black LT3

    Black LT3 New Member

    GM fuel pumps are a pain the biggest thing is the pump may work but if it is not putting out enought pressure it will not work check that first
  16. skitar

    skitar New Member

    02

    02 avalanche cladded use to be nor cal avalanche club
    now new mexico

    and
    2006 trailblazer
  17. dragginass66

    dragginass66 New Member

    Here's another Avalanche owner. I've just been quiet about it till now. Love those "AV's"!!! Driven it from Fort Collins to Hudson, FL two years in a row. Drives like a dream.
  18. ChevyFan

    ChevyFan Administrator Staff Member

    No kidding, been a member since 2006 and this is your first post, welcome I guess! ;-)
  19. nutsaboutavalanche

    nutsaboutavalanche New Member

    Make It 6 now, looks like I am not on the ball on this site. Looks like it has all the info I am hopeing to use in the future. Go Canadians!
  20. aquaholic

    aquaholic New Member

    02 2500 4wd here. bought new

Share This Page