Need help with miss on 99 k2500-5.7L

Discussion in 'GM Powertrain' started by 99blueburb, Jul 22, 2007.

  1. 99blueburb

    99blueburb New Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I have a 1999 OBS burb with 131K miles on it. I have a miss between 1500 - 2200 rpms. There is no code or SES light. I put it on a scanner and it does not show a miss. It is not in the trans, as I can get it to miss while in parkedl and rev up to 2500.
    I have replaced the following:
    tune-up (plugs/wire/cap/rotor)
    coil (2 different brands)
    fuel filter
    fuel pump
    O2 sensor
    TPS sensor
    seafoam in gas tank to clean injectors
    and swapped from the old poppet valve spider to the ungraded injector spider

    Still can't find miss.
    Any help?

    Basically stock, has flowmaster cat-back, K&n filter, and a PCM4less computer. I have even put the stock computer back in. Same problem.
    Motor still pulls strong to 5K rpm. If I am under light throttle and lite load, that is when the miss occurs. If I give it more gas, it goes away.
    #1
  2. Cableguy

    Cableguy New Member

    Joined:
    Oct 9, 2006
    Messages:
    3,344
    Likes Received:
    17
    Could be worn lifter or cam lobe too. I know thats not good...I'll shut up.:tussor:
    #2
  3. Chev2tehCore

    Chev2tehCore New Member

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    If you post this in the performance area then you might get some of the truck people to give their thoughts too. I got a good response to my performance questions there.

    You could also PM a moderator and ask them to move this thread.
    #3
  4. bobby

    bobby New Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    2
    just a thought

    Have you checked EGR , system?
    #4
  5. Toymyster

    Toymyster New Member

    Joined:
    Sep 2, 2007
    Messages:
    116
    Likes Received:
    2
    Have you checked your ignition module and pickup coil inside the distributor?? Also check your fuel pressure, your regulator might be bad!!
    #5
  6. 99blueburb

    99blueburb New Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Fixed it. Worn dist gear, was throwing cam sensor off (-16*)
    #6

Share This Page