1. Welcome To GMTruckClub.com!

    The #1 Chevy Truck Forum Online
    Online since 2004, we are the #1 Chevy Truck & SUV forum and user community. If you have any questions about your Chevy or GMC Truck, SUV or Crossover, or just want to connect with other GM owners and enthusiasts around the world, you've found the best place on the internet to do that.

    Join Today ~ It's Free
    Registering is Free and Easy! Hope to see you on the forums soon!

Tranny probs!

Discussion in 'GM Powertrain' started by 558595, Dec 30, 2010.

  1. 558595

    558595 New Member

    Hey guys,
    thanks in advance for any help on this one,
    dropped off my '95 2wd sub, to get the allignment done, and some minor brake
    work (pedal too spongy and low, my guy who I trust and is a great wrencher, calls me up and says all is done but... the dreaded but
    when we shift into reverse it stalls and warning lights come on,
    I have not had this long but never ever had it happen to us,
    any ideas, help would be great, 140 on the clock, always shifted fine
    thanks
    guys
    pat
    '55 first series 1/2 ton
    85 c-10
    95 sub
  2. 558595

    558595 New Member

    Bad ground

    FYI
    Turns out it was a bad ground,
    the wipers and heater motor would not work,
    along with the PRNDL light,
    ran a jumper wire from the the negative post to
    the bolt on the wiper motor and all was well.
    Cheers!
    Pat
    '55 1st series
    85 C-10
    95- Sub.
  3. stephan

    stephan New Member 1000 Posts

    Nice going Pat. Fixed it yourself before we could come up with an answer. Sounds like you're a pretty good mechanic :)
    Did you determine that this is a bad engine to chassis ground, chassis to body ground ?

Share This Page